A rovat kizárólagos támogatója

Egy szirti saspár, egy egerészölyv és egy róka mérgezett tetemét találták meg tegnap Baskó határában, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság területén. A Szerencsi Rendőrkapitányság természetkárosítás alapos gyanúja miatt eljárást indított.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársa tett bejelentést a nemzeti park igazgatóságon arról, hogy egy elhullott szirti sasra és egy egerészölyvre bukkant a Zempléni Tájvédelmi Körzet határában. Az ANPI Természetvédelmi Őrszolgálata és a Szerencsi Rendőrkapitányság járőre átvizsgálták a helyszínt. Megtalálták egy róka, egy egerészölyv és egy szirti sas tojó tetemét, majd a helyszíntől nem messze egy elpusztult szirti sas hímre bukkantak, így valószínű, hogy egy költő párral végzett a méreg.

A szirti sas Magyarországon fokozottan védett, eszmei értéke példányonként 500 ezer forint. Az idén az év madarának választott egerészölyv is védett, eszmei értéke 10 ezer forint. Az elpusztult madarak és a róka tetemét a Fővárosi Állatkert szakemberei vizsgálják.
Részletek >>>
 

Kapcsolódó anyagok:

Egerészölyveket mérgeztek meg

Zéró tolerancia a madármérgezésben

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás