Napelemes mutyi NFÜ pályázat

2013. szeptember 23. 10:42

Napelemes mutyi NFÜ pályázat

A júliusban napelemes beruházások támogatására szétosztott 3 milliárdból az NFÜ a legnagyobb részeket olyan vállalkozásoknak adta, amelyeket nemcsak frissen alapítottak, de részben a pályáztató szervezethez is köthetők – derítette ki az Átlátszó.

A napelemes KEOP pályázaton 100 millió forintnál több pénzt összesen 13 cég kapott, legtöbbjüket az elmúlt két évben alapították. A nyertesek zöme a KEOP pályázat elnyeréséig érdemi tevékenységet nem folytatott, és közülük kilencnek egyáltalán nem volt bevétele sem tavaly, sem tavalyelőtt – olvasható az Átlátszón.

Napfaktor Kft., Forrás Klasztermenedzser Kft., MPV Consulting Kft., Solar Building Hungary Kft., Magyar Naperőmű Kft. ... és így tovább. Ezek cégek  az atlatszo.hu tényfeltárása szerint tavaly szinte nem is léteztek, és eredménytelenségük okán észrevétlenek voltak a hazai gazdaság számára. Ennek ellenére a júliusban kiosztott mintegy 3 milliárd forintos keretösszegű, napenergia-termelésre kiírt NFÜ-pályázaton mégis érdemesek találtattak 150-250 millió forintnyi támogatásra. 

A mai magyar viszonyokat ismerve, már az sem meglepő, hogy a nagy nyertesek között felfedezhető az NFÜ éléről épp csak néhány hónapja távozó Petykó Zoltán nyoma: egykori üzlettársának Seregi Jánosnak több érdekelségét is felkutatták, ahogyan az is kiderült, hogy olyan nyertes is van, akinek a tulajdonosai közt korábbi NFÜ-s jogi képviseletet ellátó, és korábban éppen egy KEOP-os pályázat átvilágítását végző ügyvédi iroda található. És persze van szál Simicskához is.
Kapcsolódó anyagok Mentsük meg Kishantost!
Itt a nemzeti parkos ügyvédi mutyi
Szemét-ügy! Mutyi? - Útlezárással a hulladéktörvény ellen
Hortobágyi LIFE mutyi - újabb uniós kételyek

Hozzászólások

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés