A rovat kizárólagos támogatója

A Fidesz-KDNP elszabotálta az Országgyűlés mezőgazdasági ellenőrző albizottságának ülését, amelyet az ellenzék a kishantosi mintagazdaság ellehetetlenítése miatt hívott össze.

Határozatképtelenség miatt elmaradt a mezőgazdasági bizottság ellenőrző albizottságának mára összehívott ülése, miután azon a képviselőknek csak az egyharmada jelent meg. A távolmaradók a kormánypárti képviselők voltak.

Az ülést a Kishantos mintagazdaság ügyében tartották volna, azt az LMP-s Lengyel Szilvia november 8-án kezdeményezte. Mivel a kormánypártiak nem jelentek meg, az ülést megsem tudták kezdeni és napirendet sem tudtak elfogadni. Mint ismert, a Kishantoson üzemeltetett mintagazdaság alól az új földpályázatokkal egyszerűen kihúzták a talajt, az általuk megművelt területet a földalap egyszerűen másnak adta.

Vitát, tanácskozást azért bonyolítottak a határozatképtelen ülésen, ezen részt vett a kormány nevében Bitay Márton állami földprogramért felelős államtitkár, szerinte amit lehetett, már elmondtak az ügyben. A megjelent képviselők arról számoltak be, hogy a kishantosi ügyben új fejlemény van: Székely László ombudsman és helyettese, Szabó Marcel a vidékfejlesztési minisztert korábban intézkedési terv kidolgozására kérte a kishantosi biogazdálkodás eredményeinek megőrzése érdekében, szerintük ugyanis az itt évtizedek alatt létrejött környezeti értékek méltók az alkotmányos szintű védelemre.

Egyébként a korábban kosarat kapott Bitay államtitkár sem maradt sokáig, amikor például az ellehetetlenített biogazdaság vezetője, Ács Sándorné kapott szót, az államtitkár elhagyta az ülést- írta a hvg.hu.
 

 

Biztosan sokan szeretnék tudni, hogy kik voltak azok a képviselők, akik távolmaradásukkal szabotálták a mezőgazdasági ellenőrző albizottság 2013 december 18-ai ülését, ahol Kishantos helyzetéről és a vele kapcsolatban született ombudsman-i javaslatról lett volna szó. Íme Kié legyen a föld és hogyan? FB oldal montázsa:

Az index beszámolója: A Fidesz a Kishantossal foglalkozó bizottságot is szabotálta
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás