A rovat kizárólagos támogatója

Két év hallgatás után a főváros “partnerségi egyeztetésre” hívja a városlakókat, szakmabelieket. Véleményezhetjük a Városliget beépítésének kissé megszépített tervrajzát. Tegyük azt!

Kedves Írástudó Barátaim!

Fővárosunk Önkormányzata eddig egyetlen hangot sem szólt a város lakosságához a Városliget elkótyavetyélése ügyében. Most ( törvényes kötelességének engedve)”partnerségi egyeztetést címen úgy tesz, mintha kíváncsi lenne a véleményünkre. Egyenesen Partnerei lehetünk a törvénysértésben!
Annyira nem kíváncsi, hogy időben kérdezte volna a véleményünket.
Annyira sem, hogy minden létező újságban, rádióban és TV-ben meghirdesse.
Jól eldugta a főváros honlapján. Én most itt közhírré teszem….mivel néha napokig nem elérhető.

Ha erre nem jön be ( gyakran), akkor a www.budapest.hu nál Hírek, Közlemények…majd jobbra a Legfrissebbek címszó alatt lefelé görgetve megkeresed a Partnerségi egyeztetés a Városliget Építési szabályzatról címmel.  Figyelem! Előbb vannak a XIII. kerületi raktárak! Ne add fel!
Kérek mindenkit, aki írni tud, alanyt, állítmányt tud tenni egy mondatba, és NEM akarja, hogy elpusztítsák a Városligetet, írja meg a véleményét.

A véleménynyilvánítás módja:

tervezési területre vonatkozó Városligeti Építési Szabályzat tervezetével kapcsolatban javaslatokat, észrevételeket tenni, véleményt nyilvánítani 2014. március 19-től – 2014. április 16-ig
• elektronikus levélben a varosrendezes@budapest.hu címre küldve;
• postai úton a Főpolgármesteri Hivatal Városépítési Főosztályának címezve  (1052 Budapest, Városház utca 9-11.);
• a Főpolgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján (Budapest V. kerület, Bárczy István utca 1-3.) személyesen lehet.

Tájékoztatjuk, hogy a véleményezéshez szükséges teljes nevének megadása, ennek hiányában véleményét nem tudjuk figyelembe venni. Nevének megadásával az adatkezeléshez szükséges hozzájárulását megadottnak tekintjük. Nevét kizárólag a terv készítéséhez kapcsolódó véleményezésével összefüggésben kezeljük.

Ötleteket gazdagon találtok a blogomon és a Facebook oldalon, de mindenkinek megvan a saját véleménye és indoka, hogy miért nem akarjuk, hogy megszűnjön a Városliget.
Fontos, hogy összeszedetten, határozottan, és kultúrember módjára, névvel, címmel tegyük meg az észrevételeinket.

Időről időre elhangzik felelős döntéshozók szájából, hogy nincs tiltakozás a projekt ellen. Bizonyítsuk be, hogy igenis van!

A levegő, a csönd, a nyugalom, a természet közeli környezetben kikapcsolódás mindannyiunk érdeke, nem lehet egy tucatnyi ember hatalmi és anyagi érdekeinek alárendelve.
Jelen hirdetmény fölött megtaláljátok a Vágány utca- Szabolcs utca- Hun utca területén megvalósítandó Múzeumi Restaurátor és raktárközponttal kapcsolatos „partnerségi egyeztetést is” Akinek kedve van, ahhoz is benyújtja a véleményét. Ez azért érdekes, mert eddig erről egyetlen hangot sem hallottunk. Most kiderült, hogy ezek is a 150 milliárdból épülnek meg. Baán szerint 75 milliárdból épülnek a múzeumok. A maradék 75 milliárdból a Ligetet hozzák rendbe. Ezzel a beruházással bevallották, hogy egyetlen fillér, de még tervek sincsenek a Liget rehabilitációjára.

Itt a véglegesnek mondott térkép, melyről egy nap alatt kiderült, mégsem végleges. Felkerült végre a Városliget átalakításának terve a főváros honlapjára.  Egyre zavarosabb a Városliget beépítésének terve

városliget tervvárosliget terv

 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás