A rovat kizárólagos támogatója

A Reális Zöldek Klub ismét megmondta a tutit: Csernobil valójában Gorbacsov elleni katonai puccskísérlet volt, Fukushimát a japán korrupció okozta. A megújulók nem jelentenek Paks II–nek alternatívát, és az EU által favorizált úgynevezett “klímatudomány” nem tudomány.

A Reális Zöldek Klub közleménye:

A reális zöldek támogatják a magyar kormány javaslatát, közös energiapolitikára van szüksége az Európai Uniónak.

A nukleáris energiát nem lehet az EU-ban sem ésszerűen pótolni!
Új nukleáris blokkok világszerte épülnek. Csak Svájcban és Németországban szándékoznak kivezetni a nukleáris energiát. A német példát a reális zöldek nem javasolják követni, mivel a németek évente 30 milliárd eurót költenek a megújulókra, miközben a villamosenergia ára az egekbe szökik.
Csernobil valójában Gorbacsov elleni katonai puccskísérlet volt, Fukushimát a japán korrupció okozta.
A megújulók nem jelentenek Paks II–nek alternatívát. Kisalföldről a szélkerekek révén euró milliókat szivattyúznak ki hazánkból. Nem igaz, hogy Paks II kiváltható épületszigeteléssel.
A széndioxid korunk legnagyobb tudományos botránya! A globális felmelegedés egy olyan hazugság, amelynek célja végső soron az Európai Unió versenyképességének hátráltatása. A légköri széndioxid-kibocsájtás és a globális felmelegedés között nincs ok-okozati összefüggés! A légkörben lévő vízgőz szabályoz mindent, a H2O hármas-pontjának fázisátalakulásain keresztül.
Az EU által favorizált úgynevezett "klímatudomány" nem tudomány, mert nem elégíti ki az egzakt tudományok követelményeit.
Az EU által favorizált fenntartható fejlődés fogalma fából vaskarika! Nem létezik olyan fejlődés, amely kielégíti a jelen generációk szükségleteit anélkül, hogy ne veszélyeztetné a jövő generációk szükségleteit.
Budapest, 2014. május 28., szerda
Juhos László, Reális Zöldek elnöke


Ehhez nehéz mit hozzátenni. Azért mégis – az egekbe szökő villamosenergia árakhoz – egy minapi tudósítás.

Nullára esett a német áram ára

Egy szép, szeles és napos májusi napon nullára zuhant a német elektromos energia ára körülbelül egy órára a piacon – számolt be egy sajátos piaci eseményről a Business Insider a Renewables Internatonal adataira hivatkozva. Az ok: Németországban meglehetősen sok a megújuló energiát használó erőmű. Ezek energiatermelő képessége erősen függ az időjárástól, s ritka, hogy mindkét típusú erőmű jól teljesítsen egy időben.  Ám egy májusi napon mégiscsak ez történt: egyszerre volt szeles és gyönyörűen napos az időjárás. Így a megújuló forrásokból származó, hálózatba érkező energia közel háromnegyede volt a keresletnek. A hálózatot irányítónak kötelező átvenni minden egyes megújuló forrású erőműből származó kilowattot Németországban. Így a hagyományos erőművekből érkező energiából a szokásosnál jóval kevesebbre volt szükség, ami a piaci árakra is drasztikus hatással volt.

És még: Íme az új uniós energiastratégia

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás