A rovat kizárólagos támogatója

108 db, egyenként is milliárdos javaslatot tárgyal a fővárosi közgyűlés június 30-án, hétfőn. A maratoni ülés 9 órás lesz, szünet nélkül. A papírforma szerint várható, hogy a Városliget beépítését támogatók vannak/lesznek többségben. Nézzük meg, hogyan zajlik egy ilyen, milliók életét befolyásoló, forint milliárdok elköltéséről “döntő” ülés.

Hogy lehet egyetlen munkanapon 108 előterjesztést megvitatni, megtárgyalni és határozatot hozni róluk? Könnyedén.
Hogy lehet ezen felül meghallgatni még 16 tájékoztatót? Könnyedén.
Az igen és a Nem gomb megnyomása nem kerül ilyen sok időbe. Még szünetet is tartanak közben. Még a hol nyílt, hol zárt megbeszéléshez szükséges átszervezéshez, ki-be vonulásra is lesz idő. A szavazás eredményét is nyilván kihirdetik és jegyzőkönyvbe is mondják.
Az idő tehát bőséges. Pláne olyankor, amikor néhány jelentéktelen kérdést kell lezavarni hamar.
Pl. az 3-as Metro vonal északi meghosszabbítása és rekonstrukciója…vagy a Budapesti Vagyonkezelő 2010-2014-es beszámolója.
De a mi Városligetünkről is szó esik. Részletekben, egymástól időben jó távol, nehogy valaki fejében valami összeálljon. Mert, hogy kell megenni egy elefántot? Falatonként. Így a torkunkon lenyomni is könnyebb.
Nézzük sorjában a ránk vonatkozó részeket::
– 32. javaslat a fővárosi településrendezési eszközök módosítására a Budapest XIII. kerület, Szabolcs utca – Hun utca – Vágány utca – Dózsa György út által határolt területre és a Budapest XIII. kerület, Népfürdő utca – 25833 hrsz.-ú közterület – Árpád híd – Duna folyam – Rákos-patak által határolt területre vonatkozóan.Előterjesztő: dr. Szeneczey Balázs
Csak így, egyszerűen a múzeumi raktárközpont és a Dagály szétbarmolása 4 percben. Örkény egypercei ehhez képest bőbeszédüek. ( de legalább tartalmasak)
33. Javaslat a Városligeti Építési Szabályzat elfogadására. Előterjesztő: dr. Szeneczey Balázs
36. Javaslat a Pannon Park Projekt fejlesztési terveivel összefüggő egyes döntések meghozatalára. Előterjesztő: Csomós Miklós
A Pannon Park egy 2 hektáros bővítmény lesz a volt Vidámpark területén, Európai ősvadonnal, Pannon tenger akváriummal, kalandparkkal, mesevárral, gyermek lovardával + parkolóház.
89. Javaslat Budapest Területfejlesztési Koncepciójának elfogadására. Előterjesztő: dr. Szeneczey Balázs
91. Javaslat Budapest Főváros Településszerkezeti Terve eseti módosítására a Budapest XIV. kerület Hungária körút – Kacsóh Pongrác út – Hermina út – Állatkerti körút – Gundel Károly út – 29737 hrsz-ú KV-IK keretövezetbe sorolt terület – 29834/3 hrsz-ú KL-VA vasúti terület – Varannó utca által határolt területre vonatkozóan. Előterjesztő: dr. Szeneczey Balázs
92. Javaslat a Fővárosi Településszerkezeti Terv és Fővárosi Rendezési Szabályzat véleményezési szakaszának lezárására. Előterjesztő: dr. Szeneczey Balázs
94. Javaslat a Petőfi Csarnok Nonprofit Kft. „v.a.” végelszámolásának lezárására. Előterjesztő: Csomós Miklós
100. Javaslat Budapest Közlekedési Rendszerének Fejlesztési Terve felülvizsgálatának, valamint a Balázs Mór Terv – Budapest középtávú közlekedésfejlesztési stratégiája 2014-2030 elfogadására. Előterjesztő: dr. Bagdy Gábor, dr. Szeneczey Balázs, dr. György István

A tájékoztatók között + egy gyöngyszem:
13. Tájékoztató „Budapest és vonzáskörzete stratégiai zajtérképe” tárgyában kötött társulási megállapodás megszüntetéséről.
Remélem, hogy nem ez az a stratégiai zajtérkép, amit ígértek nekünk, hogy decemberre elkészül, és lesz előkészítő hatástanulmány a Liget beépítéséhez.
9 órás ülés = 540 perc osztva 108 javaslattal= 5 perc.
De ha a 16 tájékoztatót is ez idő alatt hallgatják meg, akkor 124 téma, és akkor már csak 4.3 perc jut egy-egyre.
És akkor nem ettek, nem voltak a királyi mellékhelyiségben….hanem kénytelenek lesznek helyben sz…ni az egészre.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás