A rovat kizárólagos támogatója

Díjmentes utazást kínál az Európai Autómentes Napon a MÁV-START Zrt., mely a teljes szolgáltatási területére és a GYSEV Zrt. magyarországi vonalhálózatára is vonatkozik.

Díjmentes utazási lehetőséget ajánl az Európai Autómentes Napon a MÁV-START Zrt., mely a teljes szolgáltatási területére és a GYSEV Zrt. magyarországi vonalhálózatára is vonatkozik. A lehetőség igénybevételéhez a magánszemély nevére kiállított forgalmi engedélyre van szükség, melynek alapján a gépjármű tulajdonosa vagy üzemben tartója utazhat ingyen szeptember 22-én.  Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampányához csatlakozva hirdették meg programjaikat a vasúttársaságok, hiszen a MÁV-START és a GYSEV is évek óta aktív részese a rendezvénysorozatnak. Mindkét vasúttársaság fontosnak tartja a vasúti utazás népszerűsítését, illetve azt is, hogy felhívja az autósok figyelmét a közösségi közlekedés előnyeire.

Az ingyenes utazásra vonatkozó kedvezmény kizárólag 2014. szeptember 22-én, belföldi utazásra, másodosztályon használható fel.

Első kocsiosztály igénybevételéhez a teljes árú kocsiosztály-különbözeti díjat, feláras vonatokra – például gyorsvonatok és InterCity-vonatok – a pót- és helyjegy vagy a gyorsvonati pótjegy díját külön meg kell fizetni. Forgalmi engedély hiányában vagy a nem saját névre szóló forgalmi engedéllyel utazóknak a vonaton a jegyellenőr az utast megillető kedvezményes árú menetjegyet és pótdíjat számítja fel.

Nemcsak az autósok, hanem a kerékpár-tulajdonosok is kedvezményben részesülnek az eseményhez kapcsolódóan, hiszen a Mobilitási Hét – 2014. szeptember 16-22. – során ingyenesen vihetik magukkal kerékpárjukat.  A díjmentes kerékpárjegy a rendezvény hetében megváltható a GYSEV pénztáraiban, a MÁV-START pénztáraiban és a partneri pénztárakban, illetve az internetes jegyértékesítési rendszeren keresztül is.

A MÁV-csoport a budapesti központi rendezvényre látogatókat egy kuponfüzettel is megajándékozza, melyben számos kedvezményes ajánlat található. Az egyik szelvénnyel a Mobilitási Hetet követő két hétvégén például 25%-os kedvezményű kerékpárjegy vásárolható – 2014. szeptember 27-én, 28-án, valamint október 4-én és 5-én. További részletek a kedvezményekkel és a programokkal kapcsolatosan a www.mav-start.hu oldalon, illetve a GYSEV Zrt. weboldalán olvashatók.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás