A rovat kizárólagos támogatója

Budapest főpolgármestere hétfő reggeli rádióinterjújában kijelentette, hogy „történeti kertté akarjuk varázsolni” a Városligetet. Eszerint az idei nemzetközi tervpályázat jövőben megvalósuló építményei fogják a Városligetet történetivé varázsolni.

Tarlós István hozzáfűzte, hogy a múzeumprojekthez készített környezeti és egyéb vizsgálatok nem találtak semmi kifogásolni valót abban, hogy a Városligetbe újabb épületeket helyezzenek el abból a célból, hogy jelentősen növeljék az oda látogatók számát. Amennyire történelmiek ezek az új épületek, annyira az is hihető, hogy a megnövekedő látogató létszám sem fogja a park pihenő-kondicionáló jellegét befolyásolni. Igaz ugyan, hogy a parkokra vonatkozó építési előírások szerint a Liget máris 40 százalékkal túlépített, és az ország zöldterületben legszegényebb kerületeinek határán fekszik, de ilyen apróságokon nem érdemes a döntéshozóknak elgondolkozni. A lényeg az, hogy ilyen ötlet – zöldterület-hiányos városrészben egy park kilenc jelentős közforgalmú létesítményének további öttel bővítése – még nem született az utóbbi évtizedekben más uniós országokban. Ezzel biztosan egyedülálló a Liget beépítési koncepciója.

Más kérdés, hogy pár száz méterre a Városligettől van egy hasonló méretű, köztulajdonú rozsdaterület, a Rákosrendező pályaudvar, amely kiválóan alkalmas lenne zöldterületben gazdag családi élménypark céljára. Tele van továbbá a város alulhasznosított történelmi épületekkel, amelyek pedig múzeumok céljára lennének megfelelőek.  

http://levego.hu/varosliget-peticio

Várjuk mindazokat, akik szeretnének többet megtudni a Városligetbe tervezett Liget-Budapest projektről! Előadások és beszélgetés a Városligetről a Budapest G3 Rendezvényközpontban 2014. szeptember 29. – 17:00  Részletek >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás