A rovat kizárólagos támogatója
Közép-magyarországi Zöld Kör közleménye

A Közép-magyarországi Zöld Kör néhány perces filmjeit nézve választ kaphatsz a feltett kérdésre és tesztelheted, hogy jelenlegi életed mennyire környezetbarát, energiatakarékos vagy energiapazarló.

A filmek szórakoztatnak és elgondolkodtatnak, online is megtekinthetőek.

Az Energiafüggők program arra szeretné ráirányítani a figyelmet, hogy életünk minden területén, egyre nagyobb mértékben ki vagyunk szolgáltatva az energiaellátó rendszereknek. Ez az a függőség, amelyben szinte mindannyian szenvedünk, illetve élvezzük áldásos hatásait. A megfogalmazás attól függ, milyen szempontból vizsgáljuk függőségünket az energiától.

Életünk minden területét átszövi az energia használata, legyen az táplálkozás, munka, tanulás, közlekedés, vagy szórakozás. Jelenlegi életmódunkkal bizony súlyosan energiafüggők lettünk. A függőség pedig mindig hordoz veszélyeket, illetve gyakran felesleges költségekbe ver bennünket. A káros „mellékhatásokról” sem illik megfeledkeznünk, ami ebben az esetben egyaránt jelentheti az egészségünk, illetve természeti környezetünk romlását.

A Közép-magyarországi Zöld Kör ENERGIAFÜGGŐK programjának első fázisában – egy forgatókönyvírói pályázaton – három témában nevezhettek az alkotók. A pályázatra beérkezett művekből kategóriánként egyet díjazott a szakmai zsűri. Az elkészült kisfilmeket egy országos egyetemi előadássorozat keretein belül mutattuk be, ahol a diákok bővebben megismerkedhettek az energiafüggőséggel.

Az előadások az Energiafüggők weboldalon is megtekinthetőek:
 

Mi az energiafüggőség?
Mindannyian energiafüggők vagyunk. Tudj meg többet róla! Megmutatjuk hogyan és miért alakult ki, valamint azt is, hogy miért nem fenntartható ez az állapot.

A természeti erőforrás kvóta
Létezik megoldás az energiafüggőség csökkentésére? Lehet jó egyszerre nekünk és a bolygónak is? Ismerkedj meg egy szabályozási javaslattal, melyre lassan megérik az idő!

Gyakorlati tanácsok
Kérdőjelezzük meg jelenlegi rendszereinket, bízzunk a józan észben! A megoldások egy másfajta szerkezetben rejlenek. Harmadik filmünkben javaslatokat adunk a fenntartható életmód megvalósítása felé.

Kapcsolódó anyagok:

Te mennyire vagy ENERGIAFÜGGŐ?

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás