A rovat kizárólagos támogatója

A német autógyártók képviseleti szerve, a VDA elnöke szerint az üzemanyagárak csökkenése megnehezíti az elektromos autók értékesítését. Az elektromos töltőállomások számát 2 éven belül meg kellene duplázni.

"Rövid távon nem lesz könnyű alternatív hajtású járműveket a piacra vinni" – mondta Matthias Wissmann, a VDA (Verband der Automobilindustrie e. V.) elnöke a Frankfurter Allgemeine Zeitung lapnak adott interjúban. Közép- és hosszabb távon azonban véleménye szerint az olajkínálat szűkösebb, az olajár pedig magasabb lesz, ezért a a fejlesztési beruházásoktól nem lehet eltekinteni.

"Már most meg kell teremtenünk az elektromos autózás áttörésének a feltételeit" – fogalmazott a VDA elnöke. A szövetségi költségvetésnek, a tartományoknak és az önkormányzatoknak egyaránt áldoznia kell a töltőállomás-hálózat fejlesztésére és az elektromos járművek beszerzésére. Az elektromos töltőállomások számát a VDA elnöke szerint a következő két évben duplájára, 8 ezerre kellene növelni.

Új utakon villanyoz a BMW

Új utakon villanyoz a BMW

A január 6-9. között zajló Las Vegas-i Szórakoztató Elektronika Kiállításon (CES) a BMW a 360° ELECTRIC portfólió újabb innovatív termékét leplezi le: a BMW i otthoni töltési hálózatot. Ez az elektromos és plug-in hibrid BMW modellek otthoni töltésére szolgáló úttörő megoldás a BMW által 2014 tavaszán már bemutatott okos otthoni töltőrendszer, a BMW i Wallbox Pro alapjaira épül.
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás