A rovat kizárólagos támogatója

Tegnap New Yorkban személyesen Ban Ki Mun, a világszervezet főtitkára jelentette be, hogy a magyar Pásztor Jánost nevezte ki az ENSZ klímaváltozási ügyekkel foglalkozó főtitkár-helyettesévé.

 

 

  

 

 

 

 

Pásztor János fotó: WWFA magyar szakember legfőbb feladata azoknak az erőfeszítéseknek a támogatása, amelyek célja, hogy globális megállapodás jöjjön létre a decemberben esedékes párizsi nemzetközi klímaügyi konferencián. Pásztor János mostanáig a világ legnagyobb természetvédelmi szervezete, a Természetvédelmi Világalap (WWF International) politikai és tudományos igazgatója volt, korábban pedig már több éghajlatváltozással és fenntartható fejlődéssel foglalkozó tisztséget töltött be az ENSZ-ben. A magyar diplomata a főtitkár-helyettesi pozíción túl a párizsi konferenciáig Ban Ki Mun klímaügyi tanácsadója is lesz- írta az MTI.
 

Áder János az ENSZ-főtitkári posztra hajt

A Sándor-palota után a New York-i ENSZ-székház meghódítását célozta meg Áder János. A köztársasági elnök – bár erről eddig nyíltan nem beszélt – már be is indította a kampányát a szervezet főtitkárságért. Ez a magyarázat arra, miért kezdett nemzetközi szinten is foglalkozni a klímaváltozással és a fenntartható fejlődéssel a csornai politikus, aki néhány éve még ki sem ejtette a száján azt a szót, hogy környezetvédelem.
 

Mit is fog csinálni Áder zöld igazgatósága?

 

 

Mit is fog csinálni Áder zöld igazgatósága?

Tegnap Áder János rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Köztársasági Elnöki Hivatal új igazgatósággal bővült. A Környezeti Fenntarthatósági Igazgatóság vezetője Kőrösi Csaba korábbi ENSZ- nagykövet lett. Megkérdeztük a sajtóosztályt, hogy mit is fognak majd csinálni. Nem lettünk sokkal okosabbak.

 

 

Kapcsolódó anyagok:

Íme az új magyar klímaügyi ENSZ-főnök

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás