A rovat kizárólagos támogatója

Brazília több pontján korlátozni kényszerültek, néhány helyen pedig teljesen le is állították a szolgáltatók az áramellátást, amely rendkívüli mértékben megnövekedett a nyári hőség miatt.

A regionális energiavállalatok az országos energiahatóság (ONS) iránymutatásait követve jártak el tegnap így. Az ONS szerint az áramszolgáltatás összeomlásának megakadályozására elrendelt "gördülő áramszünetre" a tartós hőség következtében megnövekedett energiafogyasztás miatt volt szükség. Sao Paulóban például csaknem 37 fokot mértek a hét első napján.

A dél-amerikai országban a nyári hónapokban, főként januárban és februárban erősen nő az energiafelhasználás, mert a lakásokban és az üzletekben szinte állandóan üzemelnek a légkondicionáló és az egyéb nagy energiaigényű berendezések.  Az energiafogyasztás átmeneti korlátozása az egyik Sao Pauló-i metró működését is érintette, Rio de Janeiro szövetségi államban pedig automatikusan lekapcsolt az Angra I atomerőmű. A korlátozások Espírito Santo, Minas Gerais, Paraná, Rio Grande do Sul, Santa Catarina, Goiás és Rondonia államokat is érintették- írja az MTI.
 

Az argentin rezsicsökkentés ára

Az argentin rezsicsökkentés ára

Folyamatos áramkimaradások keserítik meg az argentin főváros életét, miután a déli féltekén beköszöntő nyár közel 38 fokos kánikulájában újabb rekordokat döntött a Buenos Aires-iek áramfogyasztása. A fogyasztói árak befagyasztása miatt a szolgáltatóknak nem éri meg korszerűsíteni az elavult hálózatot.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás