A rovat kizárólagos támogatója

A magyar nép 1848. március 15-én tudta, hogy mit akar, és ezt kifejezésre is juttatta. A forradalomra és szabadságharcra emlékezve az Élőlánc Magyarországért szakértői munkacsoportja megalkotta napjainkra aktualizált 12 pontját. Az ökopárt mától a legszélesebb nyilvánosság előtt és a legkülönbözőbb formában fogja hallatni hangját, a hazánkat tudatosan súlyos és veszélyes helyzetbe sodró politikai és gazdasági intézkedések, állapotok miatt.

Mit követel  az Élőlánc Magyarországért 2015. március 15-én?

1. Vissza a földet a falun élőknek! A föld az élet. Jogosult gondozói a helyi gazdacsaládok. Tűrhetetlen, hogy a klientúra, és néhány gátlástalan nagytőkés profittermelő eszköze legyen, mert pusztulásra van ítélve a falu és falvain keresztül a nemzet is, ha a földek jövedelme nem a helyi családokhoz folyik be. Ezért követeljük a településeket, helyi gazdacsaládokat kisemmiző, felmérhetetlen károkat okozó állami földbérleti pályázatok eredményeinek visszamenőleges megsemmisítését, a gazdákkal egyeztetett új pályázatok
kiírását!

2. Új földtörvényt!

3. A nemzeti parkok szétverésének azonnali leállítását!

4. Meg kell szabadítani a foglyul ejtett államot a korrupt hálózatoktól! Követeljük a nemzeti vagyon eltulajdonítóinak törvény előtti felelősségre vonását!

5. A klientúrára épített pályázati rendszer felszámolását, átlátható, mindenki számára elérhető, tisztességes európai uniós pályáztatást!

6. A paksi erőműbővítés azonnali és feltétel nélküli leállítását! Energiafüggetlen háztartásokat!

7. Emberhez méltó életfeltételek biztosítását minden magyar állampolgár számára! Közmunka helyett kis és közepes vállalkozásokat, valódi értékteremtő munkát és méltányos jövedelmet!

8. Követeljük a média szabadságát, állami központosításának megszüntetését, a politikai, gazdasági érdekcsoportok médiauralmának eltörlését! Népbutítás  helyett valódi műveltséget!

9. Magyar katonáinkat ne vigyék külföldre!

10. A határon túli magyarokat ne használják politikai manipulációra! Autonómiát Erdélynek és valamennyi népközösségnek a Kárpát-medencében!

11. A tekintélyuralmi, centralizált politikai rendszer azonnali felszámolását! Előrehozott választásokat új választójogi törvény alapján! Közvetlen demokráciát, a pártok uralmának végét!

12. Haladéktalanul követeljük az Alaptörvény helyett a történelmi alapokon és széles körű közmegegyezésen nyugvó, demokratikus Alkotmány megalkotását és a jogállami normák betartását!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás