Hirdetés

Az Országgyűlés egy olyan állami földvagyonról szóló törvényjavaslatot tárgyal éppen a napokban, amely hosszú távon veszélyezteti a magyar természet védelmét. Ezért azonnali cselekvésre van szükség! Felelős természetvédelmet az állami földeken!

Kedves Támogatónk!  Most az aktív segítségedre van szükség ahhoz, hogy megmentsük a hazai természeti értékeinket unokáink számára. Az Országgyűlés egy olyan állami földvagyonról szóló törvényjavaslatot tárgyal a napokban, amely hosszú távon veszélyezteti a magyar természet védelmét. Ezért azonnali cselekvésre van szükség! 

„Az erdők, a vizek, a termőföld és biodiverzitás nemzeti közös örökségünk része, az ezekhez való alkotmányos jog minden embert megillet, védelmük pedig mindannyiunk feladata.  A törvénytervezet elfogadása azonban olyan csapást mérne a természetvédelmi intézményrendszerre, amely végső soron a természet károsításához vezetne.” – nyilatkozták a természetvédelmi szervezetek. A lakosság mellett a civil szervezetek is kiállnak a természeti értékek védelméért, több mint 150 szervezet csatlakozott már a természetvédők akciójához.

Felelős természetvédelmet az állami földeken!

Miután hétfőn a Fenntartható fejlődés bizottsága is aggodalmát fejezte ki a T/3788 számú „az állami földvagyon kezelésével összefüggő egyes törvények módosításáról” szóló törvénytervezet negatív természetvédelmi hatásai miatt, az Országgyűlés tovább tárgyalja a tervezetet. A Törvényalkotási Bizottság a jövő hétre tervezi ennek megvitatását, a parlamenti végszavazás pedig azután várható. A zöld szervezetek azonban nem bízzák a véletlenre a végszavazás kimenetelét. A szervezetek ma reggel arra buzdították támogatóikat, hogy álljanak ki az egészséges környezethez való alapjogukért, és e-mailben értesítsék az Országgyűlés képviselőit véleményükről.

Támogatóinkat arra kérjük, hogy jelezzék a törvényjavaslattal kapcsolatos ellenvéleményüket a döntéshozók számára.

Most egy elektronikus levél küldésével sokat segíthetsz abban, hogy megállíthassuk ezt az értékrombolást! 
Levéláradat az Országgyűlésnek Neked csak egy percedbe kerül, a magyar természetvédelemnek a jövőt jelentheti!

Sipos Katalin, WWF Magyarország
Halmos Gergő, Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület
Farkas István, Magyar Természetvédők Szövetsége


 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás