A rovat kizárólagos támogatója

Videóra is vette két francia turista, ahogyan megperzselik a világ egyik legcukibb állatának, egy kurtafarkú kengurunak a fejét és testét. Megúszták pénzbüntetéssel.

Fejenként 4000 ausztrál dolláros pénzbírsággal megúszta az érthetetlenül brutális állatkínzást két francia turista Ausztráliában. A 24 éves Thibaud Jean Leon Vallet és az unokatestvére, a 18 éves Jean Mickael Batrikian a vakációját töltötte a kontinensnyi ország nyugati partjainál fekvő Rottnest-szigeten, amikor belefutottak egy kurtafarkú kenguruba vagy más néven quokkába. Ez nem nehéz, a macska nagyságú erszényes ugyanis keresi az emberek társaságát, nem fél tőlük, ám a két francia férfi inkább kihasználta a kisállat kíváncsiságát, és egy dezodoros flakont lángszórónak használva megégette a quokka fejét és testét.
 

Mintha egy Disney-rajzfilmből léptek volna elő
Mintha egy Disney-rajzfilmből léptek volna elő     Fotó: Twitter

A kurtafarku kenguru túlélte a történteket – írja a BBC –, Vallet és Batrikian viszont lebukott, ugyanis nemhogy leplezték volna, még kérkedtek is a kegyetlenségükkel. Azután jelentették fel őket, hogy az állatkínzásról szóló filmet  megmutatták a helyieknek.  Az ügyben ítélkező bíró a két férfi tettét egyszerűen undorítónak nevezte, arról a fejlett idiotizmusra valló húzásról pedig, hogy le is filmezték a quokka megégetését, csak annyit mondott, őt személy szerint zavarba ejti az ügynek ezen része. 

A tárgyaláson a két francia bűnösnek vallotta magát, azt állítva, megbánták, amit tettek, megjegyezték viszont, hogy hiába tartják őket szörnyeknek, ők úgy vélik, valójában nem is bántották a quokkát. A pénzbírságon kívül az állásukat is elveszítették. Vallet újságíró, az apja pedig rendőr – jegyzi meg a WA News. 

A Disney-figurákat idéző kurtafarkú kenguruk gyakran esnek kíváncsiságuk és barátkozó természetük áldozatául. A kilencvenes években a Rottnest-szigeten nagy divat volt labdaként rugdosni a Természetvédelmi Világszövetség vörös listáján is szereplő erszényest. A hatóságok felléptek a különösen kegyetlen hóbort ellen, és 10 ezer dolláros bírságot szabtak ki azokra, akik bántalmazzák a kisállatokat, Quokkákból mindössze 8-17 ezer példány él már csupán a világon – írta a nol.hu

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás