Hirdetés

Május végétől lakossági mosógépcsere-pályázat várható; a lebonyolításra a szaktárca új céget alapított, amely a feladatot az immár megszokott magánzónak adta le. A kormány önmagát is ostorozza, miután az EU pert akasztott a nyakunkba az energiatakarékosság elhanyagolása miatt.

Május végétől állami támogatású mosógépcsereprogram indul – jelentette be Nagy Krisztina, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) zöldgazdaság-fejlesztési főosztályvezetője a Construmán, a Hungexpo és az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége Smart City polgármesterakadémiáján. Bár több adat nem hangzott el, szakértők szerint a kiírás nagyban hasonlít majd a tavaly év végétől ez év elejéig élő hűtőgépcsere-programhoz.  Itt a pályáztatás kizárólag interneten keresztül, tavaly október–november – a szerverfagyások után november–december – között, térségenként és háztartástípusonként eltérő időpontokban indult. A pályázók a meglévő hűtőjük helyett kevesebbet fogyasztó készüléket választhattak az előírt kereskedőknél és márkákból, annak besorolásától függően 25-35 ezer forintos támogatással, amit időközben 5-5 ezerrel megnöveltek.

Az eredeti 627 milliós keret szintén, 167 millióval bővült. A befogadást a keret kimerülése miatt egységesen február 3-án, a kihirdetett határidő előtt 12 nappal lezárták. Az NFM közlése szerint a beérkezett 26 ezer anyagból március végéig 24,6 ezret hagytak jóvá. Vagyis az örömteli üzenet a beadás után 2-5 hónappal érkezhetett az érintettekhez. A mosógépek ára a hűtőkhöz hasonlóan 50 ezer forint körül kezdődik.

A Népszabadság úgy tudja, az év második felében újabb kazáncsere-pályázat várható, ezúttal akár a kertes házakra is. Kétségtelen: a legfeljebb a beruházás 40 százalékát, lakásonként maximum 650 ezer forintot ajánló, egymilliárdos keretű pályázat forrása mindenütt néhány óra alatt kifogyott. Ezalatt 2800 pályázatot fogadtak be. Április közepéig harmaduk kapott kedvező üzenetet.

További információk a nol.hu-n >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás