Hirdetés
greenfo/MTI

A német atomerőművek leállításának és a nukleáris hulladék biztonságos elhelyezésének költségei elérhetik a 70 milliárd eurót.

Michael Müller, a hulladéktároló helyszínének kiválasztásával foglalkozó kormánybizottság vezetője a Frankfurter Rundschau tegnapi számában megjelent interjúban kiemelte, hogy az államnak jelentős pénzügyi kockázatokkal kell szembenéznie. A költségek jóval meghaladhatják az atomerőműveket üzemeltető társaságok részéről erre célra elkülönített 36 milliárd eurót, és elérhetik a 70 milliárdot – mondta.

Az E.ON és az EnBW energiaipari vállalat ugyanakkor azt hangsúlyozza, hogy a társaságok által képzett pénzalapok elegendőek, ezt független auditorok is igazolják.  Sigmar Gabriel gazdasági miniszter korábban jelezte, megvizsgálják egy testület létrehozatalának lehetőségét, amelynek feladata az üggyel kapcsolatos pénzügyi kockázatok áttekintése lenne.

A német kormány 2011-ben, a fukusimai atomkatasztrófát követően döntött úgy, hogy 2022-ig le kell állítani az atomerőműveket.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás