Hirdetés
greenfo/MTI

86.000 fókát készülnek leölni Namíbiában a következő három évben populációjuk kordában tartása végett, közölte a halászatért felelős helyi miniszter.

Bernard Esau szerint ha hagynák tovább növekedni számukat, az a halállomány jelentős megcsappanásához vezetne. A miniszter szerint egy 2014-es felmérés arról árulkodott, hogy a fókapopuláció várhatóan növekedni fog, így a kormány 80 ezer borjú és hatezer bika leölésére adott engedélyt a következő három évre.

Namíbia a dél-afrikai medvefókák szaporodóhelye. Az ország 24 kolóniának, vagyis nagyjából 650 ezer példánynak ad otthont. A kormány minden évben munkásokat bérel fel, hogy fából készült ütőkkel agyonverjék a fókákat. A módszert kifogásoló állatvédelmi szervezetek az Európai Unióhoz fordultak a namíbiai fókatermékek betiltásáért. Az EU 2009-ben rendelte el a tilalmat.  Namíbia és Kanada, valamint a korlátozásban érintett más országok, megtámadták az uniós döntést a Kereskedelmi Világszervezetnél (WTO), amely tavaly végül az EU ellenében döntött.

Lásd még:  Elkezdődött a nagy fókatrancsírozás

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás