A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: lafemme.hu

Számára ma már evidens, hogyan függ össze az ember mindennapi tevékenysége a környezetvédelemmel – ezt a rendszerszemléletet szeretné átadni minél több embernek. Hisz abban, hogy aki elkötelezett, kitartó és hiteles, az sikeres lesz.

Amikor felvették az ELTE környezettudományi szakára, valójában azt sem tudta, eszik-e vagy isszák ezt a szakterületet. Egy évet adott magának és az egyetemnek a bizonyításra. 2006-ban már annak az egyetemi Környezettudományi Klubnak az egyik alapítója volt, amely kiépítette a Természettudományi Kar szeletív hulladékgyűjtési rendszerét. Később kommunikációs referensi posztot vállalt, foglalkozott rendezvényszervezéssel, iskolai oktatással, interaktív játékfejlesztéssel és környezetvédelmi nyári táborokkal. 

Dolgozott önkéntesként is a Humusz Egyesületnél, gyakornokoskodott a Tudatos Vásárlók Egyesületénél. „Látszólag minden, amit csinálok, a Föld javát szolgálja. Valójában azonban az emberekét. Ha a sok apróságnak tűnő dolog összeáll a fejekben és ezt megvalósítjuk a gyakorlatban, minden megváltozhat” – mondja. Tudja, érti és tanítja ezt: volt rá példa, hogy hetente több mint ezer diákkal foglalkozott. 2010 óta az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. munkatársa, ahol eleinte animátor volt az ÖKO-Pack Játszóházban, majd tárlatvezető a Hulladékból Termék Kiállításon, 2013 óta környezetkutató, környezeti nevelési szakértő munkatárs és a játszóház koordinátora.
Az elmúlt két évben a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezete, a WWF magyarországi Palánták nevű környezeti nevelés programjának külsős megbízott oktatási projektvezetőjeként dolgozott, jelenleg egy új, tehetséggondozással foglalkozó program elindításán munkálkodik.  

Az államvizsga előtt fél évet töltött Barcelonában: amikor megnyerte az ösztöndíjat, néhány hónap alatt megtanult annyira spanyolul, hogy ne okozzon gondot számára kint a tanulás. „Ha valami érdekel, leülök és elmélyedek benne. Igyekszem élni a kínálkozó lehetőségekkel. Kitartás, elkötelezettség, önismeret, de elsősorban hitelesség kell a sikerhez. Nem tudok és nem is szeretnék olyan emberekkel együttműködni, akik nem szívvel-lélekkel dolgoznak egy ügyért” – vallja. Fóton tavaly a Városszépítő Egyesület tagjaként megszervezte a helyi „A legszebb konyhakertek” versenyt, és folyamatosan keresi a tanulmányi utakat, magyar és külföldi képzéseket.  

Olyan online vállalkozást tervez, amelynek célja, hogy az internet nyújtotta lehetőségek segítségével lebontsa a falakat az emberek és a környezetvédelem között, ennek első lépcsőfoka a Zöld életmód blog. Környezetvédelmi tanácsadóként is el tudja képzelni a jövőjét, de az álma egy olyan iskolai rendszer megalapítása, ahol a tanulás nem kín, hanem élmény, a tanítás pedig a tekintélyelvűség helyett a közösség erejére épül.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás