A rovat kizárólagos támogatója

A Fővárosi Ítélőtábla 2015. május 12-én másodfokon ítéletet hirdetett a Kishantosi Nonprofit Kft. jóhírneve megsértése miatt a Vidékfejlesztési Minisztérium (a jelenlegi kormánystruktúrában Földművelésügyi Minisztérium) ellen indított perben.

Jogerős ítélet mondja ki, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium megsértette a Kishantosi Nonprofit Kft jóhírnévhez fűződő jogát. Dr. Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár félrevezette a magyar közvéleményt Kishantos ügyében, mert Kishantosnak soha nem volt bérleti díj elmaradása, nem igaz, hogy megkárosította az államot, nem igaz, hogy fejlesztéseket vállalt, amit nem teljesített.

Ezekkel a hazugságokkal igyekezett a Kormány a közvélemény előtt védeni a Kishantosi Ökológiai Mintagazdaság tönkretételét, 407 hektár Biosuisse minősítésű növényállományának barbár elpusztítását, 117 milliós kár okozását.

A magyar igazságszolgáltatás Kishantos ügyében igazságot szolgáltatott:

„A Fővárosi Törvényszék és a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen megállapította, hogy a Minisztérium több valótlan állításával, illetve valós tény hamis színben történő feltüntetésével megsértette a Kishantosi Nonprofit Kft. jóhírnevét a 2013. április 25-én „Kishantos jövője helyi gazdálkodók kezébe kerül” című közleményben.

Az eljáró bíróságok ugyancsak jogerősen megállapították, hogy a Minisztérium a Világgazdazdaság Online internetes portálon 2014. január 14-én megjelent Bitay Mártonnal készített interjúban szintén megsértette a Kishantosi Nonprofit Kft. jóhírnevét több valótlan állításával, illetve valós tény hamis színben történő feltüntetésével. A bíróság a Minisztériumot a további jogsértéstől jogerősen eltiltotta és elégtétel adására kötelezte.”- írta  ma Ács Sándorné, a Kishantosi Nonprofit Kft.ügyvezetője közleményében.

Csakazértis pusztítás Kishantoson

Csakazértis pusztítás Kishantoson

Közel egy éve a Népszabadság munkatársai Kishantoson jártak, hogy megnézzék, mire jutnak a földek új bérlői. Nem fogadták őket meleg szívvel, igaz, egyébként is pusztító hangulattal találkoztak. Az új bérlők eddig csak a megsemmisítésben jeleskedtek.

Őrült tempóban száguld egy terepjáró a kishantosi földeken át. Az utolsó pillanatban fékez le a fotós kollégánk előtt, talán el is ütné, ha nem sikerülne elugrania az autó elől. Két vörös fejű férfi pattan ki a járműből, mint utóbb megtudtuk: a sárszentágotai Barabás János és a fia. Az apa az egyik nyertese a kishantosi állami földekre tavaly kiírt pályázatnak.

 

 

 

Kishantos közhasznúságával minden rendben van

Kishantos közhasznúságával minden rendben van

„Ismét az állam számára kedvező bírósági döntés született Kishantos ügyében” – adja hírül a Kormány közleménye. Arról nem szól a közlemény, hogy miért is kedvező az állam számára a nemzetközi hírű kishantosi ökológiai mintagazdaság megszüntetése, amikor a Nemzeti Vidékstratégia és a Nemzeti Földalapra vonatkozó törvény birtok-politikai Irányelvei kiemelten kezelik az állami földek környezetbarát földhasználatra és az oktatás céljára való hasznosítását?

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás