A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

A sötét erők nagyurával kampányolnak Németországban a bukósisakos kerékpározásért: “A sisak legyen veled!” – üzeni Darth Vader a bicikliseknek.

A Csillagok Háborújának negatív hőse tegnaptól látható a plakátokon Berlinben és más német nagyvárosokban. A minisztérium szlogenje egyébként a kép szerint "A saga folytatódik: hála a sisaknak". 

Az elmúlt évben, alig minden ötödik kerékpározó (17 százalék) viselt bukósisakot az utcán kerekezés közben Németországban. A 6 és 11 év közötti gyerekek viszonylag nagyobb arányban viselik az életmentő bukósisakot: 69 százalékuk veszi fel a közlekedéshez. Az arány azonban a korábbi évi 75 százalékhoz képest csökkent. A 11-31 év közöttieknek csak 31 százaléka hord sisakot.
 

A plakátakcióval párhuzamosan legalább ezer bukósisakot ki is sorsolnak. Aki lefotózza magát vagy barátait a plakát előtt és a képet bemutatja a Twitteren, nyereményjátékon vesz részt osztályával vagy óvodás csoportjával. "A bukósisak hozzátartozik a biztonságos kerékpározáshoz" – fogalmazott Alexander Dobrindt német közlekedésügyi miniszter a kampány indításakor.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás