Hirdetés

Nem győzte meg a három legrangosabb budapesti egyetem hallgatóit a paksi bővítés támogatóinak érvrendszere: összességében arra jutottak, hogy Paks2 valószínűleg felesleges, rossz technológiai pályára teszi évtizedekre az országot, veszélyes, az árát sosem hozza be, kiszolgáltat az oroszoknak, és jogsértő módon kezeli a kormány az egészet.

Három budapesti egyetem (ELTE, BME, Corvinus, Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium) humánökológia, jog, építőmérnök, geológia, szociológia, politológia, vegyész, kertészmérnök, antropológia hallgatóiból alakult az Egyetemközi Diákbizottság nevű szervezet, hogy megszervezzék azokat a vitákat, amelyeket még a paksi atomerőmű bővítéséről szóló döntés előtt kellett volna szerintük végigvinni.  

Még április végén szerveztek egy komoly konferenciát, Paksról az igazság! címmel, a jezsuiták által fenntartott Párbeszéd Házában. 

A Diákbizottság levonta a következtetéseit, több fordulóban elemezték az előadásokon hallottakat, és most egy állásfoglalásban fogalmazták meg, hogy mire jutottak. Az egészet ma hozták nyilvánosságra.

PAKS 2 ÉRVEK ÉS ELLENÉRVEK Egyetemközi Diákbizottság állásfoglalás (505 KB pdf.)


LÁSD MÉG:  

Megbuktatták a paksi atomprojektet 

A diákzsűri leszavazta a paksi bővítést
 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás