Hirdetés
Forrás: hirhatar.hu

A szigetországban kb. 3200 kilométer hosszú vízparti terület van Anglia és Wales csatornái mentén. Pár úttesten saját sávot kaptak a kacsák, ahol óvatosan kell őket előzni. De vajon ők mennyire tartják be a kreszt?

A Canal & River Trust nevű szervezet nem pusztán jófejkedésből festett fel kacsasávokat Londonban, Birminghamben és Manchesterben. A közös életterek tudatosítására elindított “Share The Space” kampány ugyanis arra hívja fel a szigetországiak figyelmét, hogy összesen kb. 3200 kilométer hosszú vízparti terület van Anglia és Wales csatornái mentén. 

Ezeken a területeken, bár a nagy rohanásban szokás róla megfeledkezni, igen gazdag élővilág található s ennek védelmére kívánják felhívni a figyelmet a szervezet aktivistái. A kacsáknak kijelölt kis sáv természetesen inkább szimbolikus jelentőségű, mintsem praktikus. Ezzel együtt a különös gesztussal arra próbálják irányítani a civilizációs felelősségét, hogy mindig figyeljünk rá: az állatoknak is hagyjunk elég helyet magunk mellett. És hát a kacsáktól amúgy sem várható el, hogy pontosan a sávon belül maradjanak – számolt be a boredpanda.com, ahol további képek láthatók.  

lane-kacsa-path-london-sharethespace-3

 Na tessék!  Íme egy szabálytalan előzés  – záróvonal áttotyogásssal.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás