A rovat kizárólagos támogatója

Július 1-től szeptember 30-ig lehet majd új mosógépért pályázni az Otthon Melege program keretében. Az új gép árának akár a felét kifizeti az állam, ha energiatakarékos. A teljes keret bruttó 500 millió – ennyiből biztos kijönne egy focistadion VIP páholya.

Az Otthon Melege Program ötödik alprogramja – a hűtő- és fagyasztógépek, kazánok- és nyílászárók cseréjét célzó, valamint a társasházaknak szóló (sok hibával és csúszással lezajlott) pályázatok után – új, magas energiahatékonyságú mosógépek beszerzéséhez nyújt vissza nem térítendő állami támogatást a magyarországi lakóhellyel rendelkező magánszemélyek számára.  A beruházások megvalósulásával – a készülék cserével – minimum 10 %-os energia vagy évenként 20 kg szén-dioxid-megtakarítást szükséges elérni. Mintegy 12 ezer családnak nyújt anyagi támogatást júliustól energiatakarékos mosógép megvásárlásához a kormány a folytatódó Otthon Melege program keretében – mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára. A kiírásra minden magyarországi lakhelyű és ügyfélkapus regisztrációval rendelkező felnőtt állampolgár jelentkezhet, aki vállalja, hogy mosógépét energiatakarékosra cseréli. 

A támogatás 50 százalékos, 
A+ jelzésű mosógépek esetében maximum 25 ezer,
A++-nál 40 ezer,
A+++ esetében pedig 45 ezer forintot lehet kapni.

Pályázni csak ügyfélkapus regisztrációval, elektronikusan lehet majd, a pályázóknak igazolniuk kell, hogy a háztartási nagygép elhelyezésére szolgáló ingatlan a tulajdonukban áll. A pályázat július 1-től szeptember 30-ig tart. Minden régiónak önálló pályázati kerete van. Szabó Zsolt szerint az első pályázók akár augusztusban, szeptemberben lecserélhetik régi mosógépüket a programnak köszönhetően.  Az alprogramban bruttó 500 millió forint lesz a mosógépek cseréjére, derül ki az NFM közleményéből.

A Pályázati Felhívás, a Pályázati Útmutató és annak mellékletei a mai naptól elérhetőek a www.kormany.hu webcímen. A pályázatbenyújtó felület 2015 júniusának második felétől válik elérhetővé.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás