A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

Mától július 5-én éjfélig zárva a fővárosi Nyugati pályaudvar karbantartási és felújítási munkák miatt, erre a két hétre ideiglenes menetrendet vezet be a MÁV, és a Budapesti Közlekedési Központ is módosítja érintett járatainak közlekedését.

A vasúttársaság a vonatokat Rákospalota-Újpest, Rákosrendező, Zugló, Kelenföld, illetve Kőbánya-Kispest vasútállomásra irányítja át.

A pályaudvar ideiglenes lezárása miatt mától módosul a 30-as, a 30A, a 32-es, a 225-ös és a 230-as autóbusz közlekedése, 14A jelzéssel pedig autóbusz jár Újpest-Központ és Rákospalota-Újpest vasútállomás között.

A lezárás ideje alatt a BKK egyes járatain elfogadják a vasúti jegyeket és bérleteket, de csak azokat, amelyeket a Nyugati pályaudvarra mint kiindulási vagy célállomásra állítottak ki. Ezek a Rákospalota-Újpest, valamint a Kőbánya-Kispest és a Nyugati pályaudvar között közlekedő BKK-járatokra érvényesek. Részletes információk a www.bkkinfo.hu és a www.mavcsoport.hu oldalon találhatók.

A MÁV korábbi tájékoztatása szerint július 5-éig halaszthatatlan karbantartási és felújítási munkákat végeznek a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az utasperonokon és az állomásépületen. A több mint száz szakember közreműködésével folytatandó munkálatok az üzembiztonságot szolgáló felújításra koncentrálnak, a csaknem 290 millió forintos beruházás jelentősen javítja majd a pályaudvar színvonalát és a vonatok menetrendszerű közlekedését.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás