A rovat kizárólagos támogatója

A hazai és európai természeti értékek megőrzésében fontos szerepet játszik a jogszabályi környezet, amely védelmüket biztosítja. Egyes érdekcsoportok szerint azonban a természet védelme gátolja a kontinens fejlődését. Engedve a rövid távú gazdasági érdekeknek, az Európai Bizottság azt fontolgatja, hogy gyengíti azokat a jogszabályokat, amelyek óvják a természeti erőforrásokat, biztosítva ezzel a jövő generációk életlehetőségeit. Ez az Európai Unió összes országát, ezzel Magyarországot, a magyar természeti értékeket is érinti.

Eljött tehát az idő, hogy a hazai színterek után hallassuk a hangunkat Európában is, és kiálljunk természeti kincseink védelméért.

Európa szerte több mint száz szervezet, köztük a WWF, a Friends of The Earth és a BirdLife mozgalmat indított, hogy az Európai Bizottság által az uniós természetvédelem értékelésére kiírt társadalmi konzultáción minél többen részt vegyenek.

Magyarország három legnagyobb természetvédelmi civil szervezete, az MTVSZ, az MME és a WWF képviseli itthon a mozgalmat, és elkészítette a válaszokat a konzultációs kérdőívre. Így Neked nincs más dolgod, mint ezeket megnézni, és ha egyetértesz, egy kattintással elküldeni őket az Európai Bizottságnak.

Ezzel kinyilvánítod a véleményed, hogy a természetvédelmi jogszabályokat nem gyengíteni, hanem betartani és kiterjeszteni szükséges!

Ha bővebben érdekel az ügy, kattints a linkre: összefoglaló.

A kérdőívet itt lehet egyszerűen kitölteni.

Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás