Hirdetés

Augusztusban az indiai Cochin Nemzetközi Repülőtér lett a világ első olyan repülőtere, ami teljesen napenergiával működik. A 46150 napelemes befektetés 5 éven belül megtérül.

"Amit bebizonyítottunk a világnak, hogy egy repülőteret el tud látni a napenergia. Szóval, igen, ez egy büszkén vállalt eredmény." – mondja a vezető mérnökasszony Pallavi Sanalkumar, majd folytatta: "Amikor süt a Nap, energiát állítunk elő és ami energiatöbblet, azt a KSEB hálózatába irányítjuk. Amikor nem süt a Nap, a hálózatból veszünk ki a szükséges mennyiséget és így az egyensúly biztosított. Energiafüggetlenek vagyunk, vagy más szavakkal, energiasemlegesek."

A repülőtér 10 millió dollárt fektetett be a 18,2 hektáros napenergia erőműbe, amely 46150 napelem panelből áll. A befektetett összeget visszanyerik 5 éven belül. Ezt más repülőterek is felismerték. Ezek után 33 további repülőtér jelentette be igényét a megvalósításra- írta a greenr.blog.hu.

A Cochin (Kochi) Nemzetközi Repülőtér az indiai Kerala-ban található. A replőteret irányító Pallavi Sanalkumar mérnökasszony beszél az AJ+ csatornának. A videót Miranda Grant újságíró készítette Indiában.

 

A GreenR – A Zöld Objektív YouTube csatornája

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás