Hirdetés

Szerte a világon és Magyarországon is már több mint másfél évtizede hirdetnek egy napos fogyasztói böjtöt november utolsó péntekjén környezetvédő és fogyasztáskritikus szervezetek. Idén erre a napra begyűrűzött az amerikai BLACK FRIDAY vásárlói őrület.

A Ne vásárolj semmit! Napot Magyarországon azért tartják pénteken, mert a magyarok pénteken vásárolnak a legtöbbet. Az idei Ne Vásárolj Semmit! Napon ajánljuk mindenki figyelmébe a Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) élelmiszervásárlást segítő mobilalkalmazását, az E-szám Keresőt, amely az élelmiszer-adalékanyagok, más néven E-számok közötti tájékozódást segíti.

A mobilalkalmazás alapja a TVE típus, név és szám szerint is kereshető E-szám adatbázisa, amely mindezidáig a legrészletesebb magyar nyelvű, fogyasztói tájékoztatással szolgáló E-szám adatbázis. Az internetkapcsolat nélkül is használható mobilalkalmazásban az élelmiszeradalékok kereshetők jelölőszám (pl. E122) és név szerint is (pl. azorubin vagy karmoizin), vagy szűrhetőek felhasználásul szerint (pl. édesítőszerek, ízfokozók).

Az E-szám Kereső megmutatja, hogy mely adalékanyagok használhatók bioélelmiszerekben, melyek okozhatnak allergiás tüneteket, melyeket állíthatják elő genetikailag módosítással, melyek engedélyezettek a kisdedeknek és csecsemőknek szánt termékekben és melyek használatával kapcsolatban merültek fel aggályok.
Az alkalmazás alapjául szolgáló információk forrása a magyar törvényi előírások, valamint az Európai Unió illetékes hatóságainak, bizottságainak és tudományos testületeinek jelentései, állásfoglalásai.

  Az ingyenes applikáció Android plaformra letölthető itt >>>

A szimpatizánsok támogatását kéri a TVE a további tájékoztató anyagok fejlesztéséhez 
A Tudatos Vásárlók Egyesülete non-profit, közhasznú szervezet, mely az etikus, környezetileg és társadalmilag tudatos vásárlás népszerűsítésért dolgozik Magyarországon. Célja, hogy hozzájáruljon a fogyasztói értékek és a vállalati működési gyakorlatok pozitív, a társadalmi és természeti környezet fejlődését támogató változásaihoz.. A mobilalkalmazás publikálásával egyidőben a Tudatos Vásárlók Egyesülete arra kéri a tevékenységével szimpatizálókat, hogy támogassák az Egyesület munkáját évi 2500 forinttal, amit a www.tudatosvasarlo.hu oldalon keresztül lehet megtenni. Az éves díj fejében Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is kapnak a támogatók.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás