A rovat kizárólagos támogatója

Ne zavartasd magadat drága székely nemzettársam, ha felgyűlt a szemeted. Fogd be lovadat s hányd az összes zakotát a szekér derekába. Miután ezt megcselekedted, uzsgyi, ki valamelyik közeli folyóhoz oszt ereszd bele jó nyugodt lelkiismerettel az összes szarodat.

Ne, ne idegeskedj a sok ezer lejes büntetésre figyelmeztető tábla miatt, az annyit ér, mint holt lón a patkó. Pelenka, akkumulátor, gumiabroncs, lejárt gyógyszerek, avas juhbőr, lyukas gumicsizma, számlák, tévéekrány, szétszedett rádió és a többi is mehet. Főként akkor vagy a szerencse fia, ha ez a kedves patakocska a te meseszép falucskádon folyik keresztül, akkor nem kell fáraszd a derest, hanem az éj leple alatt körültekintesz a kucsmád alatt és a tengelyileg jól megzsírozott talicskád segítségével átpasszolhatod az összes megunt holmit a következő falunak.

Székelyföldön nem is érdemes szemétszállító cégeket alkalmazni, hiszen az Olt, Maros, Feketeügy, Kászon, Esztelnek folyóink és a kisebb patakok rendszerint elszállítják a beléjük dobott szemetet. Így megy ez már a nejlon punga megjelenése óta. A gond csak az, hogy nem változik a helyzet. Mindhiába a sok zöld szervezet, akik évente néhány alkalommal kiugratnak a patakmedrekbe takarítani, persze leginkább akkor, ha van egy zaftos pályázati lehetőség a szemétgyűjtésre, no de legalább megcsinálják.

A fő gond a fejekben van.

szemet-a-vizben.jpg

Tiszteljük székelyföldet, zászlót, himnuszt és könnyek közt térden csúszva felcsoszogunk a Somlyói Szűzanyához bocsánatért esedezve, de visszafele egyenes gerinccel lazán dobjuk el a sörös dobozt. Emberek, Józsi, Anti, Ádám, Ábel, Gyuri bácsi gondolkodjatok mielőtt cselekedtek, önrendelkezést akartok, ezzel semmi gond, de hogy akartok önrendelkezni Székelyföld felett, ha telehordjátok az egész medencét szeméttel?

Lehet szidni a kormányt, pártot, polgármestert, románt, cigányt, de a probléma a te, ti, önök fejében vár megoldásra. Változtatni kell, mert lassan nincs egy olyan szűzterület, amelyet büszkén mutogathatnátok a tápos nemzettestvéreteknek. Eljöhet az idő, amikor a nagy vezérek megunják a sok autonómiát kiabálást és rátok hagyják az egész területet de, ha nem változik a hozzáállás, akkor kapirgálhattok büszke kakasokként  a Székelyföldnek nevezett szemétdombon.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás