A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

Fásítani kell az itthoni felszíni parkolóhelyeket, valamint elektromos gépjármű töltőállomásokat kell kiépíteni egy bizonyos méret felett – derül ki a tegnapi Magyar Közlönyből.

Az országos településrendezési és építési követelményekről szóló kormányrendelet módosítása szerint a 10 járműnél több befogadására képes felszíni parkolóhely fásítását úgy kell megoldani, hogy minden megkezdett 6 parkolóhely után egy nagy lombkoronát nevelő, környezettűrő, allergén pollent nem termelő lombos fát kell telepíteni. Minimum egy négyzetméter szabad földterületet kell biztosítani ehhez, amelynek egy négyzetméter alatti területei a telek zöldfelületébe nem számíthatók be.

Az új parkolóhelyeket úgy kell kialakítani, hogy 100 parkolóhely után legalább tízben elektromos gépjármű töltőállomás legyen kiépíthető a burkolat megbontása nélkül. A meglévő parkolóknál minden megkezdett 100 parkolóhelyből legalább kettőt elektromos gépjármű töltőállomással kell ellátni a megadott határidőig.

A parkolóházakban is úgy kell kialakítani a parkolóhelyeket, hogy 100 parkolóhely után legalább tízben kiépíthető legyen az elektromos gépjármű töltőállomás a burkolat megbontása nélkül. A meglévőknél minden megkezdett 100 parkolóhelyből 2017. január 1-jéig legalább egyet, 2019. január 1-jéig legalább kettőt kell elektromos gépjármű töltőállomással ellátni.  A rendelet a kihirdetését követő harmincadik napon lép hatályba.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás