Hirdetés

A tegnapi nap folyamán egyhavi csapadék zúdult az országra. A megnövekedett vízmennyiség miatt számos turistaút csúszós, nehezen vagy egyáltalán nem járható a Pilisben.

Bizonyos kirándulóhelyek látogatása veszélyes lehet, a Pilisi Parkerdő Zrt. ezért arra kéri a túrázókat és természetjárókat, hogy a következő napokban kerüljék az alább felsorolt helyeket, és egyébként is fokozott óvatossággal közlekedjenek mindenhol az erdőterületeken!

Visegrádi Erdészet A Spartacus-ösvény látogatása nem biztonságos! A meredekebb oldal a nagy vízmennyiség miatt rendkívül csúszós, az ösvény rézsűje is sok helyen megcsúszott. A piros és kék turistaútvonalak bedőlt fák és megemelkedett vízszint miatt kerülendőek, míg a kék kereszt útvonalon letört ágak, bedőlt fák és kőgörgetegek akadályozhatják a továbbjutást.

A Visegrád környéki helyzetről 2016. február 10-én készült, rövid szemléltető videó:
 

;

 

Pilismaróti Erdészet A Rám-szakadékban a heves esőzésre való tekintettel nem javasolt túrázni! Az utak mindenhol sárosak és latyakosak.

Szentendrei Erdészet A Holdvilág-árok látogatása egyáltalán nem ajánlott!

Bajnai Erdészet Nem járható a Héregről Tardosra vezető, Bányahegyi gyalogút. A többi út szintén saras, nehezen járható.

Budakeszi Erdészet: Az utak feláztak, mindenütt sárosak. Túrázás nem javasolt, helyenként kidőlt fák is nehezítik a továbbjutást.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás