A rovat kizárólagos támogatója

Óriási a potenciál a megújuló energiaforrásokban, de ahhoz, hogy nullára hozzuk ki a rezsiszámlát, még rengeteg feltételnek kell teljesülnie: a technológiának még fejlődnie kell, és az sem ártott volna, ha atomenergia helyett ezt az utat választja a kormány. De egyenlőre még a megújuló források sem csodaszerek.

Az, hogy a világban mindenhol egyre nagyobb teret nyernek a megújuló energiaforrások, mint a hagyományos energiahordozók alternatívái, tulajdonképpen már közhelynek számít. De valahogy nálunk nem igazán mozdultunk előre ebben a témában, mert hiányzik a tényleges szándék és politikai akarat is.
És érdemes még beszélni az ilyen energiaforrások belépésének hátrányairól is, mert ha nem ismerjük, akkor hajlamosak vagyunk rószaszín ködben látni ezt. Is.

Egy újabb interjú a privátbankár.hu-n. Holoda Attila most arról beszélt, miért nem látunk egyhamar minden lakáson napkollektort.    

 

34%-kal nőtt a világ napelemes piaca 2015-ben

34%-kal nőtt a világ napelemes piaca 2015-ben

Sokéves hagyomány már a napelemek.blog.hu-n hogy az év elején átnézik a napelemes piac tavalyi teljesítményét, azaz hogy a világban mennyi napelemet telepítettek, volt-e növekedés, és az idei előrejelzéseket is érdemes elemezni egy kicsit. Nézzük tehát.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás