A rovat kizárólagos támogatója

Pitvaros önkormányzata a napokban kapta meg az aktuális villanyszámláját. Az összes önkormányzati intézmény egyhavi áramfogyasztásának ára 22 ezer 157 forint. Pár éve tizenegyszer ennyit kellett fizetni.

Már csak a védőnői szolgálat épülete, a piactér és egy bérlakás után fizetünk villanyszámlát – mondta Radó Tibor polgármester a delmagyar.hu-nak. Az utóbbiért járó összeget ráadásul visszakapjuk. Ott nem a bérlő, hanem az önkormányzat nevén van a számla. A bérlő nekünk fizet, nem a szolgáltatónak.

Pitvaroson nemrég még tizenegyszer több volt a havi villanyszámla. A drasztikus csökkenés a napelemes fejlesztéseknek köszönhető. Ma már a nap energiáját használják az óvodában, a napközikonyhán, a fogorvosi rendelőben, a polgármesteri hivatalban és a művelődési házban is.

A beruházásokat pályázati forrásból valósították meg.

A közel 63 milliós fejlesztéshez az önkormányzatnak összességében 6,5 milliós önerőt kellett állnia. – Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen az elmúlt 12 év napsütéses óráinak átlagát figyelembe véve Magyarországon a Szeged–Békéscsaba vonal a nyerő. Pitvaros pedig félúton van – tudta meg a lap a polgármestertől, aki arról is beszámolt, ismeretei szerint három vállalkozás is azt tervezi, hogy napelemparkot létesít a településen.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás