Hirdetés

Lázár szerint a kormány még hozzá sem nyúlt a paksi hitelhez, de fizetni már kellett érte. Az uniós vizsgálatok miatt nem nyithatják meg a kereteket, de a rendelkezési tartási díjat attól még fizetni kell az oroszoknak.

Az LMP-s kérdezte írásban kormányt arról, hogy mennyibe kerül idén az orosz hitel.

Válaszában Lázár János azt írta, hogy a kormány tiszteletben tartja a folyamatban lévő uniós versenyjogi vizsgálatokat, ezért az oroszoktól kapott hitelkeretet még nem nyitották meg. Hozzátette, hogy a hitelt csak a Bizottság versenyjogi jóváhagyása után kezdi el lehívni.

A 444.hu szerint ugyanakkor kitért arra is, hogy a kormány 2016. március 31-én 250 ezer euró rendelkezésre tartási díjat fizetett az orosz félnek, de szerinte erre a vizsgálat nincs kihatással.  Jó üzletet kötöttünk sumákban.

Óriási gondban a Paks II.-t finanszírozó orosz bank

Óriási gondban a Paks II.-t finanszírozó orosz bank

Putyin mankója kell a Vnyesekonombanknak, mert hiába alapította még Lenin és vált egy évtizede a legfontosabb fejlesztési bankká, az orosz export legfontosabb támogatójává és a nagy infrastrukturális beruházások finanszírozójává, ha Szocsival – a téli olimpiával – túllőttek a lehetőségeiken. A bank felszínen maradásához annyi nem elég, amennyit az orosz költségvetésből most ki lehet szorítani.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás