Hirdetés
Forrás: nol.hu

Tiltakozó flashmobbal zavarták meg Szita Károly fideszes kaposvári polgármester köszöntőbeszédét a Rippl-Rónai Fesztivál megnyitóján. A maszkos civilek üzenik: nem kérnek a gumifeldolgozóból.

Közel száz fő gyűlt össze a csendes demonstráción a város Kossuth terén – egyöntetűen, fiataloktól az idősekig egészségügyi szájmaszk viselésével és halálfejes zászlók lengetésével nyilvánították ki ellenszenvüket a gumifeldolgozóval kapcsolatosan. „Átlátunk a Szitán! Nem kérünk a gumiüzemből, Szita takarodj” – ezek a szövegek voltak olvashatók a demonstrálók plakátjain. Szita Károly rövid köszöntője alatt nem reagált a tüntetésre. A halk demonstráció a fesztivál megnyitója során lassan feloszlott – számolt be a sonline.hu.
 

Fotó: Mediaworks

A 16 milliárd forintból megvalósuló beruházást Szita jelentette be április 1-én a somogyi megyeszékhelyen.  A sokszoros civil és ellenzéki tiltakozás ellenére a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek nyilvánította a Homatech Recycling Zrt. Kaposváron megvalósuló beruházásával összefüggő közigazgatási ügyeket. A gumifeldolgozó így kisebb, és a megszokottnál jóval gyorsabb hatósági ellenőrzés mellett épülhet fel Kaposvár határában.

Összekovácsolta az ellenzéket a fideszesek kaposvári gumifeldolgozója

Összekovácsolta az ellenzéket a fideszesek kaposvári gumifeldolgozója

Somogy megyében a Jobbiktól az LMP-ig egységbe kovácsolta az ellenzéket a Kaposvárra tervezett gumihulladék-feldolgozó. Egy lakossági fórumon megtapsolták Illés Zoltánt, aki a dioxin szennyezés veszélyeiről beszélt. A kaposvári Fidesz szerint az ellenzék mindent ellenez, ami jó. Valaki nagyot kaszálhat.
Nem igaz, hogy egy évi 30 ezer tonna gumit feldolgozó vegyipari üzemnek nincs környezeti hatása, és károsanyag-kibocsátása. Nincs olyan berendezés, mely száz százalékos biztonságot adna egy ilyen esetében. Ahogyan ez a hasonló technológiát alkalmazó dunaszerdahelyi üzemnél is látszik. és egy ilyen feldolgozót akarnak Kaposvártól hat, Sántostól és Fészerlaktól egy kilométerre a Kapos mellé – hangzott el két 2 hete egy kaposvári lakossági fórumon.  Ide akarják hozni a fél ország gumihulladékát.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás