Hirdetés

Kutyás zónák kialakításával szeretnék kutyamentessé tenni a Városliget jó részét. A kutyások kiakadtak.

Budapest belvárosának messze legfontosabb parkja a Városliget. A kirándulók, futók és piknikezők mellett kutyások is használják a területet, és talán ők vannak itt leggyakrabban, hiszen a kutyákat minden nap meg kell sétáltatni. Sok kutyás éppen azért költözött a VII., a VI. vagy a XIV. kerületbe, hogy közel legyen a Városligethez. Számukra nem sok jót ígérnek a Liget tájépítészeti tervei.

A 444 írta meg, hogy rossz idők jönnek a kutyásokra a fővárosi Városligetben: a nemrég ismertetett tervek szerint a kutyák és kutyások kutyafuttatókba szorulnának, ezekből kettő lenne összesen az egész Ligetben. Mostanáig a kutyák szabadon sétáltak a területen, többnyire póráz nélkül, ami amúgy törvényellenes.

 

A kutyafuttatós megoldás épp ezt a "törvénytelen" állapotot akarta megoldani Budapest X. kerületében: a kutyafuttatókban a kutyák szabadon futhatnak, igaz, jóval kisebb területeken.  Azt, hogy a Ligetbe hány kutya jár naponta, nehéz megmondani, de több ezerről lehet szó. Az új koncepcióval teljesen felborul az ő, no és gazdáik élete is. A másik oldalon pedig ott vannak azok a járókelők, akiket zavarnak a póráz nélkül sétáló kutyák.

Részletek a 444.hu-n.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás