Hirdetés

Mi történt a “kimondottan a biogazdálkodás folytatása és annak oktatása céljából” odaadott földekkel? A biogazdálkodásnak itt már annyi: gyomirtó orrba-szájba – 2 leleplező felvétel Kishantos tönkretételéről. Ács Sándorné drámai képei és szomorú közleménye.

Mi történt a "kimondottan a biogazdálkodás folytatása és annak oktatása céljából" odaadott földekkel? Egy friss képet küldök Kishantos  azon földjeinek egyikéről, melyekről Dr. Fazekas Sándor miniszter az alábbiakat mondta:

Fazekas Sándor miniszter 2013. október 28-án kelt írásos nyilatkozata a Parlament honlapján
"Kishantos esetében összesen 10 birtoktest került kialakításra, ebből együttesen 20 ha-t kitevő 2 birtoktestet a pályáztatásból visszavont az NFA azzal határozott céllal, hogy azt a pályáztatás után a földhiányos Seregélyesi Mezőgazdasági Szakiskolának adja vagyonkezelésbe, kimondottan a biogazdálkodás folytatása és annak oktatása céljából."

Az említett földeket végül nem  a viszonylag közeli Seregélyesi iskola, hanem a Kishantostól több mint 45 kilométerre levő velencei Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola kapta meg "kimondottan a biogazdálkodás folytatása és annak oktatása céljából".

Hogy mi történt ezekkel a földekkel, azt a mellékelt képek mutatják.

Ez a kép 2014-ben készült a Kishantosi bejárónál az  akkor még virágzó bioföldek egyikén.

false

 

 

 

 

 

 

Hogy két év alatt mivé lettek a kishantosi földek, mivé lett a gyönyörű, ékszerdobozhoz hasonló táj?

E képet 2016. június 3. reggel készítettem ugyanazon a földön. A velencei iskola a felgyomosodott területen drasztikus gyomirtószert szór

false

– az első kép bal oldalán látható erdőt időközben Zászlós Tibor Mezőfalvai Zrt-je (az állami erdő kezelóje) kivágta, így a terület  pusztasággá vált.  (Lásd korábbi cikkünk: Párttitkárból zöldbáró: a föld ügyek kulcsfigurája)

A traktoros 4-kor kel, hogy a 45 km-es utat megtegye és beállhasson a kishantosi földet permetezni. Vízvételi lehetőség nincs. Vegyszerkeverési lehetőség nincs…  Oda-vissza 90 km-t kell a permetezőnek megtenni… miközben a kishantosi telepen ott várják a mintagazdaság gépei az igazságtételt.

Sok mindent lehetne mondani, de felesleges a szó. Ez a példa mindennél jobban szemlélteti, hogy az országot fogságban tartó zsákmányszerző – mindenen és mindenkin átgázoló politika hova vezet.

Ács Sándorné  Agrármérnök
2016. június 3.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás