Hirdetés
Természetfilm.hu Egyesület, a PET Kupa szervezője

Idén negyedszerre startol július 2-án a PET Kupa, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a Tisza fokozódó szennyezésére. A hajós flotta saját építésű pillepalack hajókkal vág neki a Felső Tisza 70 folyamkilóméteres távjának, hogy kitakarítsa a folyót és az árterekben összegyűlt, főként pillepalack hulladékot.

A szervezők évről évre egyre több hulladékot szednek ki a folyóból és ennek egyre nagyobb részét újrahasznosítják. A PET Kalózok idén Szatmárcseke és Tiszamogyorós között eveznek a Tiszán.
A nyári hajós verseny mára komoly környezetvédelmi programmá alakult: saját szemléletformáló kiállítással járja az országot, szakmai egyeztetéseket koordinál és hulladék monitoringot végez a Tiszán. A PET Kupa távlati célkitűzése, hogy a hazai szakmai szervezetek összefogásával és határon túli együttműködésekkel megszüntesse a probléma forrását, vagyis csökkenjen a határon túlról érkező hulladékáradat a Tiszán.

PALACKRA MAGYAR!  http://petkupa.hu/hu_HU/palackra-magyar-hamarosan-startol-a-4-pet-kupa/

A PET Kupáról:   http://petkupa.hu/hu_HU/a-filmsorozat/

Tiszai PET hulladék monitoring: http://petkupa.hu/hu_HU/a-2016-juniusi-tiszai-hulladek-monitoring-eredmenyei/

PET Kiállítás: http://petkupa.hu/hu_HU/sikerrel-zarult-a-pet-kupat-nepszerusito-kiallitas/

Ha szívesen hírét vinné e környezetvédelmi kezdeményezésnek, bővebb információra van szüksége, vagy saját szemével is megnézné az elszánt PET Kalózokat a Tiszán, akkor várjuk jelentkezését::
Dóra Szilvia, kommunikációs PET Kalóz, projektmenedzser
+36 20 9 454 808

A 4. PET Kupát július 2. és 9. között rendezzük meg.   Útvonala >>>

 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás