A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: hvg.hu

Felgyújtottak egy élő sünt a XIII. kerületben, a Tüzér utca és a Hun utca sarkánál, a kutyafuttató közelében. Az összeégett tüskéjű, de még élő sünt állatszerető emberek találták meg és vitték orvoshoz. Időközben meglett az elkövető.

Eleinte úgy tűnt, hogy meg tudják menteni az életét, de tegnap napközben a kis állat belehalt a kínzásba – vélhetően nem a sérülései, hanem az átélt stressz miatt.- írták az Állatmentő Sereg Facebook-oldalán.

Az állatvédők eddig százezer forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki segít az állatkínzó(k) kézrekerítésében.

A rendőrségnél érdeklődtünk, hogy nyomoznak-e, közölték: egyelőre nem érkezett hozzájuk sem be-, sem feljelentés az ügyben, így nyomozás sem indult.

Idén feltűnően sok volt az állatokkal szembeni érthetetlen kegyetlenkedésről szóló hírekből. Jászapátiban egy, a környéken ismert gólyát kínzott meg és vert agyon a gyanú szerint két 15 éves gyerek. A városba visszajáró állat azért nem tudott elmenekülni a kamaszok elől, mert előtte áramütés érte.  A közelmúltban hasonló módszerrel végeztek ki egy vadkacsát Kőbányán, mint a fenti sünt:

FRISSÍTÉS:

A police.hu híre szerint meglett az elkövető. A BRFK 13. kerületi Rendőrkapitánysága egy magánszemély feljelentése alapján kedden ismeretlen tettes ellen állatkínzás gyanúja miatt rendelt el nyomozást. A rendőrök adatgyűjtéssel és nyomozással beazonosították H. Imre 19 éves budapesti lakost, akit tegnap délután az angyalföldi Csángó utcában elfogtak. Előállították, elszámoltatása folyamatban van: állatkínzásért kell majd felelnie.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás