A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

Szeptemberben a Volkswagen is be fog mutatni egy olyan elektromos autót, ami 4-600 kilométert fog tudni egy töltéssel menni. Herbert Diess márkaigazgató szerint a kocsi “kívülről kisebb mint egy Golf, belülről akkora mint egy Passat”.

Azt is bejelentette, hogy ezt az új típust olcsóbb lesz fenntartani, mint a mostani hasonló modelleket, az ára pedig versenyképes lesz a mostani jól felszerelt dízelautókkal. A Volkswagen 2025-ig harminc új elektromos autót ígér, ebből húszat a VW márka.

Nálunk az elektromos autók terjedésének a legfőbb gátja, hogy gépjárműimportőrök szerint drágák és gyengék, valamint a szegényes infrastruktúra miatt nehézkes feltölteni is őket. Egy elektromos autó az Ifua alapján 40 százalékkal drágább mostanában egy hasonló hagyományos társánál. Jelenleg nagyjából ezer ilyen autó van a magyar utakon.

Nemrég a Mercedest is gyártó Daimler jelentette be, hogy új autómárkát is fognak csinálni az új elektromos kocsijaiknak, amiket szintén szeptemberben mutatnak majd be. Ők szeptemberre egy elektromos SUV-t ígérnek, ami 500 kilométer fog tudni menni egy töltéssel.
Miközben a Tesla csúszásban és 39 hónapja veszteségben is van az új Model 3 késése miatt, és Kína is bejelentette, hogy majd ők is csinálnak elektromos luxusautót.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás