A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: mno.hu

Noha a nemzetgazdasági miniszter csaknem egy évvel ezelőtt jelentette be az elektromos autók töltésére szolgáló hálózat kiépítését, csak most hirdették ki a „kutak” létesítésére vonatkozó pályázatot. Ráadásul a Varga Mihály által megígért 7 milliárd forint helyett csupán 1,25 milliárd áll majd rendelkezésre a hálózat kiépítésére.

Tegnapelőtt  jelent meg a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) elektromos töltőállomások létesítésére kiírt pályázata. Az 1,25 milliárd forintos keretösszegű vissza nem térítendő támogatásra a 15 ezernél nagyobb lélekszámú települések önkormányzatai pályázhatnak – ezt a nemzetgazdasági miniszter jelentette be sajtótájékoztatóján. Varga Mihály közölte, számításaik szerint a támogatásból mintegy ezer új e-töltőpont létesülhet országszerte. Ez a szám egyébként ellentmond a pályázati kiírásnak, amely csak ötszáz berendezéssel számol.

A miniszter elmondta, a pályázatokat szeptember 15-től lehet benyújtani, és azokat a keret kimerüléséig, de legfeljebb 2016. december 31-ig fogadják be. A tárca a fejlesztések támogatásával azt szeretné elérni, hogy Magyarország minden nagyobb településén elérhető legyen az elektromos járművek töltése közterületen – mondta. A miniszter az elért eredmények között említette, hogy jelenleg több mint ezer zöld rendszámú autó közlekedik az utakon, 2020-ig szeretnék elérni az 50 ezret. Ezt reális célnak nevezte, mivel a járművek árának és az üzemeltetési költségek csökkenésével a folyamat a következő években gyorsulhat. Az NGM ennek érdekében további támogatásokat dolgoz ki, ezek között említette például az otthoni töltők beszerzését is.
 

Alaposan csökkentették a támogatási összeget

Varga Mihály ismertette a pályázati feltételeket is, mint mondta, a töltőállomásoknak bárki által, bármikor hozzáférhetőnek kell lennie, és az önkormányzatoknak legalább 5 évig vállalniuk kell az üzemeltetést. A meghirdetett támogatásra – ami akár 100 százalékos is lehet – megyei jogú városok, budapesti kerületek és a fővárosi önkormányzat is pályázhat. Utóbbi azért érdekes, mert a pályázatban is feltüntetett villámtöltők költsége körülbelül 8 millió forint, ám a legmagasabb támogatási összeg ez esetben csupán 3,2 millió forint lehet.

A miniszter beszélt arról is, hogy csaknem 100 töltőpont létesült egy éven belül egy tavaly meghirdetett pályázatból. Ez azért figyelemre méltó, mert a Magyar Nemzet  az NGM tájékoztatása alapján alig két hónapja számolt be arról, hogy abból a 7 milliárd forintból, amit a tavalyi költségvetésben különítettek el a töltőhálózat kialakítására, még egyetlen elektromos „kutat” sem létesítettek. Akkor az NGM még azt közölte, az infrastruktúra kialakítása előkészítő fázisban tart. A szóban forgó 7 milliárd forintos összeget egyébként a szén-dioxid-keret értékesítéséből származó bevételekből különítették el, ezért sem világos, hogy miért csökkent 1,25 milliárdra a támogatási összeg. Bár Európa-szerte számos ország több ezer eurós kedvezményt biztosít az elektromos autók vásárlásához, hazánkban szinte csak a parkolás ingyenes. A legolcsóbb ilyen autó többe kerül, mint amennyit egy-egy budapesti lakásért fizetni kell.

A fenti írással kapcsolatban az  NGM Sajtó és Kommunikációs Titkársága az alábbi helyreigazítást küldte:  

" Az önök írása tévesen állítja, hogy „a Varga Mihály által megígért 7 milliárd forint helyett csupán 1,25 milliárd áll majd rendelkezésre a hálózat kiépítésére.”. Ezt a nemzetgazdasági tárca vezetője sehol nem állította. A korábban megjelölt forrás (7 mrd Ft) a széndioxid kvóta értékesítéséből befolyó bevételekből származik. Hangsúlyozzuk, hogy tárcánk ezt a keretet az elektromobilitás fejlesztésére, és nem kizárólag töltőállomások építésére fordítja. Az 1,25 Mrd forintos önkormányzati töltőpályázat egy jelentős lépés a támogatások sorában amelyet az elkövetkező időszakban számos támogatási forma követ majd.

Írásukban félrevezető a következő rész is: „Varga Mihály közölte, számításaik szerint a támogatásból mintegy ezer új e-töltőpont létesülhet országszerte. Ez a szám egyébként ellentmond a pályázati kiírásnak, amely csak ötszáz berendezéssel számol.” Ezzel szemben a valóság: Az 1000 és 500 darabszám közötti eltérés oka, hogy a pályázat töltő-berendezések beszerzésére irányul, de egy töltő-berendezés több töltőpontot is tartalmazhat (azaz egy berendezésről egyszerre több, legalább 2 autó is tölthető egyszerre), így elviekben teljes megvalósulás esetén 1000 töltési pont keletkezhet. A pályázatban egyértelműen szerepel a berendezések tulajdonságainál, hogy legalább 2 autó töltését egyszerre tegye lehetővé.

Tévesen szerepel írásukban az is, hogy „a pályázatban is feltüntetett villámtöltők költsége körülbelül 8 millió forint, ám a legmagasabb támogatási összeg ez esetben csupán 3,2 millió forint lehet.” Ezzel szemben a tény az, hogy az önkormányzatok számára elsősorban a 22 kW-os, úgynevezett gyors töltők telepítése javasolt, ahol a támogatás 100%-nak megfelelő, nem a 43 kW feletti villám töltőké. Mind létesítés, mind az üzemeltetés terén 6-8-szoros a 43 kW feletti kapacitású töltő költsége. Amíg a kihasználtság ezt nem indokolja nem szükséges és gazdaságilag nem indokolható a nagyobb kapacitású töltők telepítése ebben a felhasználói körben. Ugyanakkor meg akartuk adni a lehetőséget azoknak az önkormányzatoknak is, akik 43 kW feletti töltők telepítését tervezik saját elektromobilitási stratégiájuk mentén, saját forrásokkal kiegészítve, hogy ne járjanak rosszabbul, mint a 22 kW kapacitású töltők telepítését tervező települések."
 

Havi száz zöld rendszám

Havi száz zöld rendszám

Január végén csak 361 zöld rendszámú autó közlekedett Magyarországon, ma pedig 932-nél járunk – közölte a Világgazdasággal a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH). A lap szerint a tisztán elektromos járművek aránya jóval kevesebb, mint a hibrideké. A legtöbb zöld rendszámot Budapesten és Pest megyében adták ki.
Az első fél évben a vártnál is több, közel 46 ezer új autót adtak el hazánkban, de ezen belül az elektromos járművek iránt még nagyon szerény az érdeklődés. Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének ügyvezető elnöke ezt azzal magyarázza, hogy ma még drágák az ilyen meghajtású járművek, és hiányzik a megfelelő sűrűségű töltőinfrastruktúra-hálózat is. Ráadásul az elektromos autók hatótávolsága ma még kicsi, egy töltéssel legfeljebb 100-130 kilométert tudnak megtenni.

 

Kapcsolódó anyagok:

Kötelező lesz az e-autó-töltő az új parkolókban

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás