A rovat kizárólagos támogatója

Kishantos ismét pert nyert, a Kúria elutasította Zászlós Tibor és a Mezőfalvai Zrt Kishantos elleni keresetét. Eső után köpönyeg.

A Kúria ismét Kishantosnak adott igazat – most abban a perben, melyet a magyar mezőgazdaság "mindenható ura", a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara mezőgazdasági alelnöke, a 9000 hektáros, német tulajdonú Mezőfalvai Zrt vezérigazgatója Zászlós Tibor indított ellenünk jó hírneve megsértéséért – írja Ács Sándorné a Facebook oldalán.

A pert a Kishantos ügyében általunk rendezett 2013. április 24-i sajtótájékoztatón elhangzottak miatt indította Zászlós Tibor és a Mezőfalvai Zrt.  Ezen a sajtótájékoztatón hoztuk nyilvánosságra azt, hogy az állami földek pályázatán a meghirdetett kishantosi földekre benyújtott pályázatainkat egytől egyig elutasították. Bemutattuk a nyerteseket, és a sajtótájékoztató alábbi videón látható részében beszéltem arról, hogy hova vezetnek a szálak attól a Mező Vidék Bt nevű eredetileg salgótarjáni építési vállalkozástól, mely úgy nyert pályázatot, hogy nem is volt jogosult pályázni. (Azóta már a Kúria érvénytelenítette is a szerződést – de nem történt jogorvoslat, nem Kishantos kapta meg a földet, hanem eladták ifj. Rabi János mezőfalvi fiatalembernek, aki rokoni kapcsolatban áll a Simon Kft egyik tulajdonosával – így zárult be a kör…

Az alábbi videón található az a rész, mely miatt Zászlós Tibor pert indított: 

A sajtótájékoztató első része:
 

A Kúria elutasította Zászlós Tibor és a Mezőfalvai Zrt. keresetét és jóváhagyta a másodfokú jogerős ítéletet. Időközben a Kishantosi Ökológiai Mintagazdaság összes földjét eladták a nyerteseknek, akik a vételár 10 %-ának befizetésével állami hitelből vehették meg a földeket. Természetesen ez is többszörösen törvénytelen, és közösségellenes.

Ács Sándorné, az egykori kishantosi biogazdaság vezetője

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás