A rovat kizárólagos támogatója

Nem éli meg a 10. születésnapját a gázai állatkert. A 2007-ben alapított Hán Junisz-i vadaspark kiürült, utolsó lakóit is elköltöztette a Négy Mancs (Four Paws) nemzetközi állatvédő szervezet augusztus utolsó hetében.

A világ legrosszabb állatkertjének tartott intézményben egykor száz állat élt, de az elmúlt évek három izraeli-palesztin háborúja, és az izraeli-egyiptomi blokád megpecsételte a sorsukat. Legtöbbjükkel az éhínség, másokkal betegség végzett, alig tizenhatan maradtak. Az állatkert azzal próbálta pótolni az elpusztult állatokat, hogy azok mumifikálódott, vagy kitömött tetemét állította ki. Ekkor indított akciót a Négy Mancs a még élő állatok elköltöztetésére és az állatkert bezárására.

A majmok Izraelben, a kisebb állatok (két óriásteknős, két sas, két tarajos sül, egy emu és egy pelikán) a jordániai Ammánhoz közeli New Hope Center menhelyen leltek új otthonra.

 

A gázai állatkert nyomorúságának arca a hétéves hím bengáli tigris, Laziz lett. A nagymacska Szenegálból származott, egy alagúton csempészték be Egyiptomból, az utóbbi időkbe egy másik tigris kitömött tetemével együtt kellett együtt éljen egy szűk ketrecben. Laziz is költözött: pár napja landolt Dél-Afrikában, ahol a Lionsrock menhely egyik 1000 négyzetméteres, pancsolóval is felszerelt kifutója várta.  
   Nézze meg a fotógalériát a 444-en >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás