A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: hirado.hu

Kínában tényleg nem ismernek lehetetlent, külön kamiont fejlesztettek azért, hogy a hegyi szélerőművekhez fel tudják vinni az 52 méteres, 80 tonnás óriás szélturbina lapátokat.

A „világ legjobb kamionosai” címre pályázhatnak azok a kínai sofőrök, akik a C&C kamiongyár új promóciós videójában hatalmas szélkerekek alkatrészeit szállítják fel egy hegyi szélfarmra.

A „hatalmas” jelző nem is fedezi a valóságot; minden egyes turbinalapát 52,4 méter hosszú és 80 tonnát nyom. A C&C nyerges vontató eltörpül mellette: mindössze 6,9 méter hosszú és 9,7 tonnás.

A szerpentin 5,5 kilométer hosszú és a 2300 méternél magasabb Paoting hegyre vezet fel Jünnan provinciában. A flotta három kamionból áll, mindegyik egyetlen turbinalapátot szállít. Ezeket egy különleges felépítményhez rögzítik, amiket masszív hidraulika forgat és emel, amikor a terepviszonyok azt megkívánják.  A videőn nyomon követhető a tökéletesen megszervezett munka, az összhang a sofőrök és koordinátorok között.  A lapátokat először kistelepüléseken keresztül szállítják, ahol épülő házakat, villanyvezetékeket kerülgetnek. Majd jön a hegyi szakasz, olyan éles fordulókkal, ahol többször 180 fokot is forgatni kell az óriás rakományon, hogy ne szántsa fel a hegyoldalt.
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás