A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: index.hu

Gyurcsány egykori SZDSZ-es minisztere Balog Zoltán miniszteri biztosa lett. Amiről korábban Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere már beszélt, ma meg is jelent a Hivatalos Értesítőben.

Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója miniszteri biztosként felügyelheti a Liget-projekt kert- és tájépítészeti beruházásait. A volt SZDSZ-es képviselő, a Medgyessy- és a Gyurcsány kormány egykori környezetvédelmi minisztere 2017. január 15-ig látja el a feladatot.

Balog Zoltán korábban a kinevezését úgy indokolta, hogy a főpolgármesterrel egyetértésben a kormány úgy gondolta, a Liget-projektnek szüksége van egy olyan miniszteri biztosra, aki a kert- és tájépítészeti beruházásokat önállóan koordinálja. "Persányi Miklós szakmai munkája és előélete biztosítja, hogy ezt a munkát a legmagasabb színvonalon fogja elvégezni" – mondta a miniszter az állatkert megnyitásának 150. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen augusztus elején.

A Hivatalos Értesítőben megejelent kinevezés szerint Persányi feladata a következőkre terjed ki: "a Városliget mint tájképi kert jellegű park helyreállítása, zöldfelületeinek növelése és rehabilitációja, kerttörténeti értékeinek felmutatása és tájépítészeti megújítása, valamint a városligeti park üzemeltetése és működtetése terén jelentkező folyamatok koordinálása".

Kapcsolódó anyagok:

Persányi zöldügyi miniszteri biztos lesz?

Persányi terve Európa legnagyobb biodómja

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás