A rovat kizárólagos támogatója

Az LMP-s politikus Sallai R. Benedek szerint a kormány szétverte a környezet- és természetvédelem rendszerét, a nemzeti parkok pedig alacsony bérleti díjért engedik át üzleti vállalkozásoknak a vagyonkezelésükbe tartozó területeket már a föld alatt is.

Sallai R. Benedek szerint ilyen a Molnár János-barlang is, ahonnan a barlang felfedezőit és kutatóit is kitiltották, miután kizárólagos használatra egy Fidesz-közeli vállalkozónak adták búvártanfolyamra.

„Nyilván ez párhuzamban van azzal, hogy Magyarországon a környezet- és természetvédelem intézményeit szétverték, felszámolták azt az intézményt, amely a természetvédelemért felelős lenne. De nemcsak a természeti értékeinket nem becsüljük meg, hanem azokat az embereket sem, akik tettek értük” – mondta Sallai R. Benedek országgyűlési képviselő.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság pedig most a világ legnagyobb hévizes kristálybarlang-termét is magába foglaló József-hegyi barlang felfedezőitől és kutatóitól perelte el épületüket. A politikus kijelentette: “egy jól szervezett maffiabanda szisztematikusan szétrabolja az országot és a közkincset megpróbálja saját hasznára fordítani”. Adamkó Péter barlangkutató elmondta: csapatával harminchét éve kutatja és óvja a József-hegyi barlangot, miután együtt felfedezték azt. A ’80-as években még sikerült megakadályoznia, hogy lakópark épüljön a területre, hamarosan azonban el kell hagynia azt.

Forrás és VIDEO >>>
  

A természetvédelem ennyire negatív hozzáállása nem teszi érdekeltté a kutatókat a barlangok megóvásában

A természetvédelem ennyire negatív hozzáállása nem teszi érdekeltté a kutatókat a barlangok megóvásában

Kevesen tudják, hogy a világ egyik legnagyobb hévizes eredetű barlangterme Budán található. Nemrég közöltük a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság hírét „Barlangos ingatlan csiki-csuki” címmel. A József-hegyi barlangról szóló cikkre reagált az egyik felfedező, Adamkó Péter, aki szerint a leírtak ugyan megfelelnek a valóságnak, de fontos tények és előzmények elhallgatásával kerültek közlésre, így a hír igaz, de igen félrevezető és megtévesztő.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás