A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

Az LMP azt követeli a kormánytól, hogy egyetlen fillért se költsön a Paks 2 projektre addig, amíg az Európai Bíróság meg nem állapítja, hogy tiltott állami támogatás útján valósul-e meg a beruházás, vagy sem – jelentette ki a párt országos elnökségének tagja sajtótájékoztatóján.

Ungár Péter közölte: Ausztria, Luxemburg és a Greenpeace bejelentette, hogy az Európai Bíróságon megtámadja az Európai Bizottság várható engedélyét, vagyis az ügyből többéves jogi eljárás alakulhat ki, amelynek nem tudni, mi a vége.

Azt mondta: az LMP álláspontja szerint Paks 2 ellentétes Magyarország nemzeti érdekeivel és közelebb visz Oroszországhoz, mind politikailag, mind energiapolitikailag.

Ugyanakkor sajtóhírek szerint az Európai Bizottság ennek ellenére engedélyezni fogja a beruházást – tette hozzá, ami szerinte azt bizonyítja, hogy nem az európai és a magyar emberek mellett, hanem a bizniszlobbik mellett áll.

Ezzel szemben az LMP-nek az a véleménye: a magyar kormány úgy szolgálná a nemzeti érdeket, ha az egész projektet leállítaná és megszüntetné a magyar-orosz szerződést, az "Orbán-Putyin-paktumot" – mondta Ungár Péter.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás