A rovat kizárólagos támogatója

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésen 56 személy részére kitüntetéseket adott át. Ez alkalomból a Borsodi Mezőség Tájvédelmi Körzet területén természetvédelmi őrszolgálati feladatokat ellátó Seres Mihály Nándor őrkerület-vezető is Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott.

Seres Mihály Nándor a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Dél-borsodi tájegységében a terület természeti értékeinek feltárása, megőrzése, népszerűsítése, a területre vonatkozó fejlesztési pályázatok előkészítése és bonyolítása terén végzett kimagasló munkája mellett a régészeti kulturális örökségvédelemi értékek feltárásában és megőrzésében is aktívan részt vesz. Szakmai munkásságával kimagasló eredményeket ért el, tevékenységével példa értékűen szolgálja a hazai természetvédelem ügyét és annak széleskörű elfogadtatását.

Középiskolai tanulmányaitól kezdve aktív természetvédelmi tevékenységet folytat, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság madárvédelmi programjainak önkéntesként már ekkor is aktív résztvevője. Civil szervezetek, nemzetipark-igazgatóságok természetvédelmi tevékenységeiben, nemzetközi pályázatokhoz kapcsolódó feladataiban (LIFE) eredményesen vett részt. Jelentős részt vállalt a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság táji értékeinek felmérésében.

Az Igazgatóság Dél-borsodi tájegységében való alkalmazása óta a terület természeti értékeinek feltárása, megőrzése, népszerűsítése, a területre vonatkozó fejlesztési pályázatok előkészítése és bonyolítása terén végez kimagasló munkát. Tájegységében jelentős eredményeket ért el a terület madárvilágának feltárásában és megőrzésében, a területen folyó nemzetközi pályázatok előkészítésében és bonyolításában, a saját vagyonkezelésben lévő területeken folyó természetvédelmi munkák megtervezésében és megszervezésében, fajmegőrzési programokban. Részt vesz a területén folyó természetvédelmi beruházások tervezésében és kivitelezésének ellenőrzésében.

Az élő természeti értékek megőrzése mellett a Borsodi Mezőség Tájvédelmi Körzet régészeti kulturális örökségvédelemi értékeinek feltárásában és megőrzésében aktívan rész vesz, a területen található régészeti lelőhelyek feltárásában kimagasló eredményeket ért el – az eddig ismert lelőhelyek száma aktív kutató munkájának köszönhetően megtöbbszöröződött.

Madárvédelmi programokat, fészekőrző-táborokat szervez, aktív gyűrűző munkát végez. Természetvédelmi jeles napokhoz, programokhoz kapcsolódóan rendszeresen túrákat vezet, ezekről, valamint a védelmi munka eredményeiről rendszeresen hírt ad az Igazgatóság honlapján. Munkabírása, elhivatottsága, kollegialitása példaértékű, tevékenységével magas szinten szolgálja a hazai természetvédelem ügyét.  – méltatta munkásságát, és gratulálunk neki a  kki Nemzeti Park Igazgatóság honlapján.

A kitüntetettek listáját itt találja >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás