A rovat kizárólagos támogatója

Rég tudjuk/tudják, hogy a tervezett Közlelekdési Múzeum nem fér el a régi helyén. Maga az épület sem. A külön építendő terepszint alatti kiállítótér és mélygarázs még kevésbé. De ha nem a Ligetben, akkor hol épül? Hát egy “kivett közparkban”.

A Városligetben zajló események Örkény tollára valók, a maguk minden szépségével, de Tamási Áron Ábele is leckéket vehetne rafinériából, a szabályok egyedi értelmezéséből. De bármely szekta is tananyagként használhatná azt a kifogástalan kommunikációs gépezetet, amellyel a teljes megadás, közöny, sőt, a környezet ( ország) – pusztítás iránti lelkesedést sikerült kiváltani a főváros (ország) lakosságából.

Folyik a madár-barát cukiság kampány, megjelentek a faátültető gépek, fát ültetnek azok, akiknek a lelkén szárad a főváros minden zöld területének tönkretétele. A cukiságot, faültetést és átültetést minden létező fórumon olvashatod, láthatod. A mosolygós, öltönyös urak és kosztümben feszítő némberek spanyolfalul szolgálnak, nehogy eljusson hozzád a HÍR!

Mert mi a HÍR, amiről beszélni kellene?

Tudtad-e hogy a Közlekedési múzeum már nem a Városligetbe épül?! Nem a Városligeti körút 11. az építés helye, hanem a
Budapest XIV. kerület, 29732/1 hrsz-ú ingatlan ( Kivett közpark)

Szerinted hány óriásplakát hirdetésen kellene ezt közhírré tenni, hogy a város lakossága felfogja végre: a Városliget már BEÉPÍTÉSRE SZÁNT TERÜLET!!!!! nem közpark!
Szerinted egy 15 milliós plakát-kampány el tudná ezt intézni? Szerinted megmenekülne akkor a Ligetvédők sokasága attól, hogy atyák imigyén világosítsák fel serdületlen gyereküket: ezek itt akadályozzák a fejlődést?! Na és jaj de jó, hogy végre felújítják a Városligetet?!
Szóval először a Közlekedési múzeum építésével kapcsolatos határozatban jelent meg először hivatalos iraton a "kivett közpark" kifejezés. Azt hiszed megjelent ez valahol a madárbarát cukiság mellett, legalább lábjegyzetként?
NEM! Jól emlékszel.
Vagy itt a másik, említésre sem méltó esemény:
Megnőtt a régi/új közlekedési múzeum területe…úgy 13%-kal.
Olvastad a hírt valahol? vagy láttál / hallottál róla plakátot, TV vagy rádió hírt? Na ugye, hogy nem.
Pedig nem annyira mindegy, hogy az előbb 32 ezer m2-ről 35 ezer négyzetméterre hízott a bruttó terület 37ezerre nő-e vagy sem.
Természetesen a megnőtt területhez megnőtt büdös düdzsé is jár. Immáron nem 549 millióért tervezgetnek, hanem 750 millió forintnál tartunk! …csak a tervezésre!

Közlekedési Múzeum látványterve mélygarázzsal

Vegyük szemügyre, hogy milyen nem várt események következtek be:

– senki nem gondolta, hogy a troli vezetékeket "ki kell váltani", mert a 67 méteres kupolához szükséges daruk nem férnek el alatta. Csoda, hogy most észrevették! Hála nekik érte. ( Eddig biztosan értelmi fogyatékosok tervezték…)

– Senki nem gondolta, hogy a mélygarázshoz vezető lehajtó nyomvonalát meg kell változtatni. Ugyan mindenki tudta, hogy a régi terv éppen merőleges a Városligeti patak folyásirányára, de aki tudta, azt nem engedik a tervezgetés közelébe.

– Senki nem gondolta, hogy a hatalmasra hízott….lassan a KRESZ parkot bekapó építési területen át kell ültetni az összes fát! Nem is kell, értelme sincs, de jól mutat és jól kábítható vele a lakosság! Akkor miért is ne költsünk ilyen biztos kudarcra ítélt megoldásra?. Ezért kellett a politika tudományi doktor zöld biztos a Ligetbe, mert ő a saját életútjával bizonyítja, hogy a mindenki átverése, mosollyal lefegyverzése milyen rendkívül sikeres a Kész átverés és a Valóság show-ban.

– Senki sem gondolta, hogy az Elmű a Közlekedési múzeum épületét szemelte ki arra a célra, hogy benne közcélú trafóházat alakítson ki. Márpedig ha kíván, hát a Mikulás teljesíti a kívánságát. Mivel kiállítási célra úgysem alkalmas a kupolás giccs, hát legyen benne trafóház, meg kilátó.
Ezt tényleg nem láthatta előre senki.
Figyeljétek az újságokat (kormánypártit és ellenzékit, bulvárt és hírújságot, oknyomozót és népbutítót), hátha rábukkantok valahol.
Akinek sikerül találnia akár egy rövid hírt is ezekről, az ingyen vehet egy mély levegőt a Budapest XIV kerület 29732/1 hrsz-ú ingatlan (Kivett közpark)-ban.

Garay Klára (varosligetbaratai.blog.hu)


A vélemény rovatban közzétett írások nem feltétlenül tükrözik szerkesztőségünk álláspontját.

Kapcsolódó anyagok:

Láncfűrésszel a zöldeket beszélő Tarlós ellen

A zöldek faképnél hagyták a miniszteri biztost

Park a Hősök terén, autómentes Városliget

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás