A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

A Nemzetgazdasági Minisztérium már dolgozik az e-autók által vételezhető áram árszabályozásán. De amíg nincsenek meg az új tarifák, addig lehet ingyen tankolni az áramot. Az már biztos, hogy az áram nem lesz hatósági áras, és nem terheli majd jövedéki adó.

Várhatóan 2017 végére elkészíti a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az elektromos autók által vételezhető áram árszabályozását – írta az NGM tájékoztatására hivatkozva a mai Világgazdaság.  A tárcánál már dolgoznak az elektromos autók által vételezhető áram árszabályozásán. Ám amíg nincsenek meg az új tarifák, addig a kereskedők nem kérhetnek pénzt a töltésért, vagyis ingyen tankolható az áram az országban egyre több helyen üzembe helyezett töltőberendezéseken – tette hozzá a lap. 

Az NGM 2017 végéig végez a jelenlegi szabályozás finomításával, átalakításával, figyelembe véve a nemzetközi tapasztalatokat is. A lap hozzátette: a minisztériumban eddig nem készült olyan javaslat, hogy az e-áramnak jövedéki adótartalma is legyen, és biztosra vehető, hogy ez az áram versenypiaci termék lesz. 

"Mivel a tankolás díja nemcsak az áram díját, hanem egyéb költségeket – így például a töltőamortizációhoz, a kapacitás rendelkezésre tartásához, a karbantartáshoz, az ügyfélszolgálathoz és a parkolóhelyhez kapcsolódó – költségeket is tartalmazza, a hatósági ár bevezetése nem indokolt" – közölte a tárca a lappal.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás